Archanděl přehled
Kerstin Signe Danielsson , Roman Voosen
Nyströmová & Forssová série
Ingrid Nyströmová a Stina Forssová narazí na nesrovnalosti ve starém případu, který se týkal sebevraždy mladého muže. Tento muž byl na počátku devadesátých let hlavním podezřelým z jednoho z nejkrutějších zločinů ve Švédsku, v němž bylo zabito šest mladých lidí, členů skupiny Heavy Metal Band. Vyšetřování zavádí obě dvě rozdílné ženy do hlubin subkultury, na hranici mezi vírou a fanatickou religiozitou, ze zasněženého Smalandu na rozeklaném západním pobřeží do temných důlních šachet Kiruny v severním Švédsku, v nichž se těží železná ruda. Když je v blízkosti Växjö zapálen středověký kostel a jeden z kolegů, kteří se podílejí na vyšetřování, je těžce zraněn, uvědomí si obě ženy, že tento případ není ještě zdaleka vyřešen...... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: 2019 , MOBA (Moravská bastei)Originální název:
Erzengel, 2018
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Archanděl. Přihlašte se a napište ho.
Napínavá a čtivá detektivka. Netvrdím, že mi zůstane v hlavě navždy, ale každopádně si ráda přečtu další díly v sérii
Knižní novinky (21. týden)
19.05.2019
Kniha Archanděl v seznamech
Promyšlená složitá zápletka založená na náhlém objevu, že dávná sebevražda nemohla být sebevraždou, vede zavedený vyšetřovací tým do minulosti s dosahem po celém Švédsku - až za polární kruh. Některé mrtvoly se ztrácejí, jiné se zase objevují! Kdo nezná styl psaní autorského dua, bude namítat, že vše je zdlouhavé a nepřehledné. Domnívám se, že kniha je určena pro fanoušky této řady!