O čarodějnici, která se nenechala upálit přehled

O čarodějnici, která se nenechala upálit
https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/422269/bmid_o-carodejnici-ktera-se-nenechala-up-8ry-422269.jpg 3 182 182

Druhá sbírka básní Amandy Lovelace, oceněná Goodreads Choice Award za rok 2018. O čarodějnici: hrdé, nezávislé, nadpozemsky silné a především nezničitelné. Druzí ji mohou odsoudit, zesměšnit, pokusit se ji umlčet, v tomhle příběhu se ale čarodějnice upálit nenechá. Silné, dojemné, ale především výjimečně aktuální verše americké básnířky Amandy Lovelace se pokouší apelovat na mladé dívky, aby věřily samy v sebe a převzaly kontrolu nad svými příběhy.... celý text

Poezie Dívčí romány
Vydáno: , Yoli (ČR)

The Witch Doesn't Burn in this One, 2018

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize O čarodějnici, která se nenechala upálit. Přihlašte se a napište ho.

Uma
14.09.2024 4 z 5

Je to dobré.

Knihotyna
02.08.2024 4 z 5

Ze slov číší pochopení a síla. Snaha něco změnit. Snaha pochopit. Snaha dát o sobě vědět. Snaha o to, aby všude měly ženy volbu a slovo, svůj názor a samy sebe.

Mnohdy by se mohlo zdát, že slova autorky jsou ostrá vůči mužů, celkově, já jsem to však brala tak, že její slova patří násilí, především pak násilí v rámci patriarchátu a různých společností. Domácímu násilí, našim výchovám a tomu, že mnoho mužů nezažilo výchovu lásky, ale výchovu násilím a tak má pocit, že je to jediná správná cesta.

Kniha na mě působí jako silný hlas ženy, který dodává odvahu těm ženám, které v sobě zatím nenašly odvahu v sebe věřit a bránit se samy. A proto jsme tady my, ostatní ženy, které při nich budou stát a dodají jim odvahu mít se rády :).

crazyslunicko
28.06.2024 4 z 5

Velmi depresivní, ale zvláštní zpracování. Poukazuje na násilí, které se dopouští muži na ženách.

"ženy všechno přestojí,

slunečním svitem.
dopřej svému tělu
laskavost a
levanduli."

Knižní novinky (48. týden)

24.11.2019

Ocenění knihy (1)

2018 - Goodreads Choice Awards (Best Poetry)

Kniha O čarodějnici, která se nenechala upálit v seznamech

feminismus

Amanda Lovelace