O čertovi přehled

O čertovi
https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/324423/bmid_o-certovi-MoJ-324423.jpg 5 331 331

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize O čertovi. Přihlašte se a napište ho.

Cara.17
13.08.2024 1 z 5

(SPOILER) Nepomyslela jsem si, že bych po osmi přečtených knihách od Pavla Čecha, které se mi líbily, mohla dát té další takto nízké hodnocení. A ani netuším, kam se v tomto díle poděla smysluplnost a silné poselství, jež jsem v jeho knihách vždy našla. Kdyby tu byl hlavní postavou např. zlý člověk, dávalo by to logiku ale čert? Bytost, která je ze své vlastní podstaty zlá, se zamiluje, projde jakýmsi přerodem a najednou je z něho dobrý člověk? Ne, kdepak, tohle šlo úplně mimo mě. Nemám ráda, když si autoři ohýbají pevně dané charaktery mytických bytostí podle svého.

Luciluc
12.05.2024 5 z 5

(SPOILER) Knížka čtená dceři. Na knihu jsem viděla doporučení na sociální síti a u nás v knihovně ji měli k vypůjčení. Popravdě, první dojem jsem z ní neměla moc dobrý, při zběžném prolistování mi přišlo, že je tam málo textu, ilustrace mě dvakrát nenadchly…ten den jsem ale zrovna spěchala, popadla ji a půjčila domů. A jsem moc ráda! Příběh o čertu Florimónovi, který byl vyslán z pekla, aby dělal lidem zlomyslnosti a naschvály a nakonec se proměnil v dobrého člověka – kominíka, se mi moc líbil. A oblíbila jsem si i ilustrace, jen to chtělo víc času a pozornosti. :) Hezký byl dům Tradamily nad městem, její vztah k Florimónovi, to, že věřila, že v každém je aspoň zrnko dobra. Skvělé bylo to, co pro ni Florimón udělal.
„Mlčeli, a přesto si povídali.“
„Podívej, vyšla nám hvězda.“
Určitě doporučuji k přečtení.

adela2316
18.02.2024 5 z 5

Moc pěkný příběh s krásným koncem. Při čtení jsem měla pocit, že je mi povědomý, a pak jsem si vybavila, že jsem tento příběh videla zfilmovany.
Další krásná kniha od Pavla Čecha.

Lenost - ďáblova poduška.

I v tom nejšpatnějším člověku pod sluncem se skrývá alespoň zrnko dobra a nikdo není jenom špatný.

Všechno zlé se dá napravit.

Kniha O čertovi v seznamech