O tom, jak pečovat o ženy a jak je zvládnout a jiné povídky přehled
Jerome Klapka Jerome
Vtipná zamyšlení autora povídek o mužích ve člunu a na toulkách tentokrát míří do vlastních řad. Jerome Klapka Jerome v nich podrobuje trefné kritice to, čeho si Angličané tolik váží – střídmý pohled na věc a racionální úsudek. Čtenář se dozví, jak Angličan zvládá různé životní situace, jaký je prospěch otroctví, jak pečovat o ženy a jak je zvládat. Dvojjazyčný text s gramatickým a lexikálním komentářem pod čarou. Pro středně pokročilé. Komentář Jana Nováková. Obsah: O tom, jak pečovat o ženy a jak je zvládnout O umění rozhodnout se O tom, že dělat věci s rozmyslem je ztráta času O naší ušlechtilosti... celý text
Literatura světová Humor
Vydáno: 2005 , GaramondOriginální název:
The Second Thoughts of an Idle Fellow
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize O tom, jak pečovat o ženy a jak je zvládnout a jiné povídky. Přihlašte se a napište ho.
Četl jsem to především kvůli angličtině, zábava se dostavila jako bonus.
Místy úderné a vtipné, místy se autor v textu nějak rozkošatěl.
Dnes by kniha byla už nejspíš nekorektní, ne?
Chvíli jsem autorovi přitakávala, chvíli se mi zdálo, že mluví trochu z cesty, přesto bych knihu doporučila. Ač byla napsána před mnoha desítkami let, některé její pasáže (např. o dámských kabelkách a schopnostech jejich majitelek v "krátkém" čase najít peníze/klíče apod.) je i dnes aktuální (aspoň v mém případě :D )
Kniha O tom, jak pečovat o ženy a jak je zvládnout a jiné povídky v seznamech
Část díla
- O naší ušlechtilosti
- O tom, jak pečovat o ženy a jak je zvládnout
- O tom, že dělat věci s rozmyslem je ztráta času
- O umění rozhodnout se
2007 | Tři muži ve člunu (o psu nemluvě) |
1998 | Tři muži ve člunu a na toulkách |
1982 | Malvína z Bretaně |
2010 | Tři muži na toulkách |
2000 | Lenochovy myšlenky |
Průvodce pro muže, kteří chtějí porozumět ženám. Autor se v knize zabývá různými situacemi a vztahovými dilematy, kterým muži musí čelit v každodenním životě. Jeho pohled je srozumitelný, často se v něm lze najít i dnes, ačkoliv kniha vznikla již před nějakým časem. A na to je potřeba pamatovat, protože z dnešního pohledu by mohly určité pasáže někomu připadat v rozporu s moderními přístupy k genderové rovnosti.
Přečteno zejména kvůli angličtině. Jsem toho názoru, že autor napsal i lepší knihy, třeba Tři muži ve člunu a na toulkách.