Obsluhoval jsem anglického krále přehled

Obsluhoval jsem anglického krále
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/537609/bmid_obsluhoval-jsem-anglickeho-krale-66329d2d28609.jpg 4 1850 1850

Román obsluhoval jsem anglického krále, zachycující životní dráhu číšníka a hoteliéra v průběhu dramatických událostí a politických zvratů 20. století, napsal Bohumil Hrabal roce 1971. Pojednává o touze malého pikolíka dosáhnout uznání i bohatství, neboť cítí, že jím druzí opovrhují.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Obsluhoval jsem anglického krále. Přihlašte se a napište ho.

Modi666
31.01.2025 5 z 5

Šel jsem tehdy jednoho horkého letního dne kolem knihkupectví v Pule. V tehdejší Jugoslávii. Ve výkladu jsem uviděl tuto neznámou Hrabalovu knihu. No jo, jest u nás zakázaná, došlo mi. V srbochorvatštině jsem ji číst nechtěl. Ale zasáhl osud. Uběhlo několik let a jedna kamarádka se mě zeptala zda si nechci přečíst něco zakázaného. No, kdo by nechtěl, že jo. A přinesla mi na cyklostylu tajně vytištěnou verzi. Byl jsem nadšen. Ani ta erotika v knize hojně obsažená, mi nebyla cizí. Po letech jsem si tu knihu konečně mohl i koupit.

VáchalovaDoxa
03.01.2025 5 z 5

Jedna z nejlepších tuzemských románů všech dob. Je v něm všechno, ale není podbízivý, vyžaduje pozornost, lásku k češtině, touhu rozumět a nebát se vlastních pocitů.

TGC
14.12.2024 5 z 5

Je ostuda, že Hrabala minula Nobelova cena za literaturu. Nejlepší český spisovatel by si ji zasloužil tuplovaně. Kdybych měl vybrat jeden text, který to dokládá, bude to buď Něžný barbar nebo právě Obsluhoval jsem anglického krále.

Nové eknihy zdarma ke stažení (červen)

29.06.2020

Kniha Obsluhoval jsem anglického krále v seznamech

v Přečtených3 318x
v Mé knihovně534x