Ochránce Impéria: Otrok přehled

Ochránce Impéria: Otrok
https://www.databazeknih.cz/img/books/82_/82557/ochrance-imperia-otrok-82557.jpg 5 217 217

Sága o Impériu série

< 2. díl >

Fascinující příběh Mary z Acoma pokračuje – tentokrát se odehrává přímo na pozadí událostí, popisovaných v bestselleru Mág: Mara koupí vzpurného midkemijského otroka Kevina. Ten jí posléze prokáže neocenitelné služby poté, co Vojevůdce Almecho zahyne při konfliktu se Ctihodným Milamberem…

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Wales
Originální název:

Servant of the Empire. Volume I., 1990


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ochránce Impéria: Otrok. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (14)

ludek.n
28.08.2024 5 z 5

Jen se Mara z rodu Acoma zbaví jednoho ze svých nepřátel, hned se objeví další, ještě zákeřnější. Empire Saga dvojice Raymond E. Feist a Janny Wurtsová pokračuje ve stejně monumentálním duchu, v jakém se odehrával předchozí díl. Tohle není čtení, které by se rychle hnalo za svým cílem, ale dílo, kde každý detail, každá jednotlivost, každá nálada mají své opodstatnění a pevné místo v tkanivu příběhu. Není třeba se obávat, že by kvalita zážitku byla horší než u předchozí knihy, nebo že by čtenář nebyl vyprávěním uchvácen, a poté nezadržitelnou silou tažen od jedné epizody ke druhé v dokonalé harmonii s osnovateli jednotlivých dějů. Je úžasné, jak se autorům poměrně klidným a nenátlakovým způsobem, daří budovat doslova elektrizující atmosféru. Příchodem midkemijského otroka Kevina se navíc otevřela možnost podívat se na tsuranskou společnost z druhé strany a vypíchnout některé její méně zjevné zvláštnosti. Obohacení, která se tak příběhu dostává, je inspirativní a hodně zajímavé. První část Ochránce Impéria si nijak nezadala a je důstojným pokračováním Ságy o Impériu.

DarthZira
01.08.2024 5 z 5

Druhý díl ságy o Imériu je možná ještě lepší než ten první.
Kevin je vynikající postava - a lady Mara je mi ještě sympatičtější, protože dokáže překročit svůj stín, tedy podívat se na svou kulturu a tradice z patřičného nadhledu, čímž získává významnou strategickou výhodu.


alekis
23.08.2023 5 z 5

Konstatuji, že už mám asi paměť přeplněnou knihami a celkem životními událostmi (je třeba pořídit nový počítač - tedy, snad novou hlavu), protože jsem už dříve přečetla další sérii z Trhlinových válek a dokonce jsem k jednotlivým dílům (Mág ad.) psala komentáře! Že by skleróza? Nic si z toho nepamatuju a bylo to před třemi lety! Ó jé! Vjemy a dojmy asi smázly jiné záležitosti... No, každopádně, pokud vydržím do trnek, se k zapomenutému můžu vrátit...

Takže jak pokračuje opakování pozapomenuté Ságy o Impériu druhou částí? Skvěle! Proto to taky čtu podruhé. Nebudu natahovat - v závěru jsme vstoupili do výšin politiky... a naše přítelkyně Mara z Acomy tam nemůže chybět. Předtím ale musela přestát mnohá nebezpečí. Vydržela... i když mnozí její věrní, od důstojníků armády až po poslední služebníky ztratili životy při obraně její a jejího domu. Jo, je to boj!
Ale jak je známo, my ženy vydržíme hodně. Maro, fandím ti!
Je tu malý problém. Případní čtenáři, navnadění mými oslavnými ódami, by se mohli oprudit, dostat kopřivku a pod., protože by mohli zjistit, že je tu... nedej nejvyšší bůh fantasy... že je tu romance!!!
Lidi!
Ta "romance" zabírá asi 2% textu, sex je jenom naznačen a žádná uslintaná vyznání v této knize nenajdete! A buďme probůh přející! Mara žije ve stálém napětí, bojuje s ohrožením a zatím pořád přežívá, též díky lidem, které má kolem sebe! Dopřejme jí tu milující náruč! Dopřejme jí lásku muže... který, jak se zdá, ačkoliv je jen literární postavou, tak ve skutečnosti by stál za hřích a za potěšení :-).

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Ochránce Impéria: Otrok v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených363x
ve Čtenářské výzvě6x
v Doporučených31x
v Knihotéce154x
v Chystám se číst30x
v Chci si koupit19x
v dalších seznamech1x