Ochránce Impéria: Otrok přehled

Ochránce Impéria: Otrok
https://www.databazeknih.cz/img/books/82_/82557/ochrance-imperia-otrok-82557.jpg 5 222 222

Sága o Impériu série

Fascinující příběh Mary z Acoma pokračuje – tentokrát se odehrává přímo na pozadí událostí, popisovaných v bestselleru Mág: Mara koupí vzpurného midkemijského otroka Kevina. Ten jí posléze prokáže neocenitelné služby poté, co Vojevůdce Almecho zahyne při konfliktu se Ctihodným Milamberem…

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Wales

Servant of the Empire. Volume I., 1990

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ochránce Impéria: Otrok. Přihlašte se a napište ho.

toni-az
22.12.2024 2 z 5

No nějak jsem to přetrpěl. Napětí a gradace nula, fňukání a nesmyslného politizování mnoho. Linka s Desiem je úplně mimo a vůbec nedává smysl, takže v podstatě nedává smysl celý děj.

Pár hvězdiček za bojové pasáže. Pokud jste patnáctiletá puberťačka, tak se se vám to bude líbit aspoň kvůli romantické lince, i když i ta byla dost slabá.

ludek.n
28.08.2024 5 z 5

Jen se Mara z rodu Acoma zbaví jednoho ze svých nepřátel, hned se objeví další, ještě zákeřnější. Empire Saga dvojice Raymond E. Feist a Janny Wurtsová pokračuje ve stejně monumentálním duchu, v jakém se odehrával předchozí díl. Tohle není čtení, které by se rychle hnalo za svým cílem, ale dílo, kde každý detail, každá jednotlivost, každá nálada mají své opodstatnění a pevné místo v tkanivu příběhu. Není třeba se obávat, že by kvalita zážitku byla horší než u předchozí knihy, nebo že by čtenář nebyl vyprávěním uchvácen, a poté nezadržitelnou silou tažen od jedné epizody ke druhé v dokonalé harmonii s osnovateli jednotlivých dějů. Je úžasné, jak se autorům poměrně klidným a nenátlakovým způsobem, daří budovat doslova elektrizující atmosféru. Příchodem midkemijského otroka Kevina se navíc otevřela možnost podívat se na tsuranskou společnost z druhé strany a vypíchnout některé její méně zjevné zvláštnosti. Obohacení, která se tak příběhu dostává, je inspirativní a hodně zajímavé. První část Ochránce Impéria si nijak nezadala a je důstojným pokračováním Ságy o Impériu.

DarthZira
01.08.2024 5 z 5

Druhý díl ságy o Imériu je možná ještě lepší než ten první.
Kevin je vynikající postava - a lady Mara je mi ještě sympatičtější, protože dokáže překročit svůj stín, tedy podívat se na svou kulturu a tradice z patřičného nadhledu, čímž získává významnou strategickou výhodu.

Kniha Ochránce Impéria: Otrok v seznamech