Odkladiště náručí přehled

Odkladiště náručí
https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/184296/bmid_odkladiste-naruci-66084fc4eb4a9.png 3 16 16

Ve své páté knize autorka vypráví příběh o zneužití lidské důvěry a lásky, o tom, co znamená setkání s někým, kdo bezskrupulózně a cíleně využívá citů toho druhého k vlastnímu obohacení. Absolventka vysoké školy a úspěšný manažer se seznámí na internetové seznamce. Společně budují nový domek, cestují po světě a plánují si budoucnost. Romantická láska, kterou zažívají tisíce jiných párů, začne brzy dostávat povážlivé trhliny, ovšem jiného druhu, než s jakými se potýká většina zamilovaných. Vyústění je trpké: naprosté okradení jednoho z partnerů, následné ponížení a zoufalství, pád do dluhů, ztráta životních perspektiv a marná snaha dovolat se v dnešní společnosti aspoň zdání spravedlnosti. Dramatický příběh, jehož předlohou byly skutečné události, autorka rozehrává ve více vrstvách, všímá si nejen oběti, ale i vnitřního světa pachatele, snaží se vysvětlit a porozumět negativním a nízkým lidským pohnutkám. Věnuje se i tomu, zda se v někom takovém může probudit svědomí a zda je možná jeho náprava. Přes všechnu bezútěšnost a zklamání knížka nevyznívá pesimisticky. Člověk vždy nachází sílu, aby se s těžkou životní situací vyrovnal a pokračoval na své cestě dál.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Odkladiště náručí. Přihlašte se a napište ho.

evelýny
01.12.2021 4 z 5

,,Nemá nic. Jen tu minulost, která mu stále šlape na paty, a co hůř, která ho už předhání."

Příběh podvodníka a jeho obětí. A zvláštní. Na konci knihy mi oběti byly hodně nesympatické, slepice opeřené. Půjčovaly mu samy.

Každý zločin má svou příčinu i následek. A má zločinec právo na druhou šanci?
A kdo jiný než rodina by měl pomoci?
Ale co s tím, když téměř každá vzpomínka vyvolává pocit úzkosti, zmatku nebo chladu, ale i podivného stesku?
Je možné odpustit?
Co je to vlastně odpuštění? Uzavření dveří? Nadechnutí?

Z mého pohledu příběh tolika otázek a prakticky žádné odpovědi. Rozhodně ale dobře napsaný. Přečetla jsem během jedné noci.

P.S.: Je to příběh o naději, ovšem konec trochu zvláštní.

poter
16.10.2021 5 z 5

Mně se kniha moc líbila,přečtena na jeden zátah,taková pohodovka,i když ve skutečnosti to taková pohoda určitě nebyla

lapagerie
02.10.2019 2 z 5

Rychlovka na odpoledne. Poněkud mi vadilo, že po pár stránkách je jasné, o co jde. tak jasně, že se i dnes najdou holky, které naletí, ale že by jich byly takové stohy a viník se stále vyhýbal spravedlnosti? Líbila se mi pasáž, která pojednává o Haně. Smysl konce knihy mi jaksi uniká.

Kniha Odkladiště náručí v seznamech