Nezvestná přehled
Tina Frennstedt
Odložené případy série
1. díl >
Kniha Odložené prípady Nezvestná spája to najlepšie z televíznych seriálov Most a Zločin v krimi sérii, ktorej autorkou je expertka na odložené prípady Tina Frennstedt. Pred 16 rokmi zmizlo uprostred leta v južnom Švédsku 19-ročné dievča. Prípad nikdy nebol vyriešený a dievča sa nikdy nenašlo. Teraz vrah napádajúci a znásilňujúci ženy v ich domovoch terorizuje Malmö. Dôkazy nasmerujú vyšetrovanie k dlho hľadanému dánskemu vrahovi z Valby. Slávny dánsky expert na profily zločincov a odborník na vraha z Valby Carsten Morris, sa stane súčasťou švédskeho tímu vyšetrovateľov. Neočakávaný zvrat udalostí nastane, keď odtlačky prstov z miesta činu v Malmö naznačujú súvislosť s prípadom nezvestnej tínedžerky z roku 2002. Môžu tie dva vzdialené prípady súvisieť? Vyšetrovanie vedie detektívka inšpektorka Tess Hjamarssonová, vedúca oddelenia odložených prípadov. Jej odhodlanie vyriešiť prípady zločinov, ktorých oficiálne vyšetrovanie bolo zastavené bez výsledku, hraničí až s obsesiou. So svojou partnerkou Marie Erlingovou sa snažia vyriešiť oba prípady, prv než vrah znova zaútočí. Tina Frennstedt pracovala viac ako 25 rokov ako reportérka v novinách (Svenska Dagbladet, Expressen), pričom písala najmä o zločinoch. Táto jej skúsenosť prináša do jej románu vzácnu a osviežujúcu autenticitu. Prvý román série Odložené prípady Nezvestná sa odohráva v južnom Švédsku a v okolí Malmö, v prostredí najslávnejších švédskych kníh a televíznych seriálov.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: 2020 , LindeniOriginální název:
Försvunnen, 2019
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Nezvestná. Přihlašte se a napište ho.
Ze severu ke mně doputovaly Odložené případy... Čiší z nich studeno a chlad. Nejen popisem sněhových vánic, ale i všech zúčastněných. Příběh je (podle mě) studený, neosobní, snadno zapomenutelný, ničím výjimečný...
Stačí, víc dílů k životu nepotřebuji.
Průměrný příběh, dosti obvyklý. Přesto jsem knihu přečetla, jednotlivé charaktery byly dobře zobrazené a pachatel nebyl jasný již od druhé kapitoly. Takže dobré prázdninové čtení.
Knižní novinky (46. týden)
08.11.2020
Knižní novinky (13. týden)
22.03.2020
„Lidi všechno svádějí na těžký dětství, jako by to byla univerzální omluva. Kdo z nás, kruci, neměl hnusný dětství?“
„Smrt není to nejhorší, ta patří k životu. Horší jsou všechny lži a podvody okolo.“
Kniha Nezvestná v seznamech
napětí pátrání v minulosti zmizení lidí skutečné kriminální případy švédské detektivky LGBT, queer, LGBT+
Pustila jsem se do této nové krimi řady ze Švédska a jsem opravdu hodně spokojená. Kniha se dobře čte a také případ mne zaujal. Nemám tedy co vytknout, dávám všech pět hvězd a hned otevírám další.