Odvržení: Hororová antologie přehled
* antologie
Temnota přichází v mnoha podobách. Perfektní antologie pro všechny fanoušky a fanynky hororu přináší nové příběhy autorů a autorek, jako jsou Laird Barron, Ramsey Campbell, Gwendolyn Kiste, Joe R. Lansdale, Lisa Tuttle, Brian Evenson a další!
Literatura světová Horory Povídky
Vydáno: 2024 , Laser-books (Laser)Originální název:
Isolation: The Horror Anthology, 2022
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Odvržení: Hororová antologie. Přihlašte se a napište ho.
Odvržení jsou antologií, vzniklou v důsledku karantén a proticovidových opatření. Právě téma osamělosti, kdy člověk stojí sám proti celému světu, se vine jako červená nit napříč všemi povídkami. Jen ten svět občas nahradí stvůry či apokalypsa. A jak to u podobných sborníků bývá, kvalita je stejně kolísavá, jako rejstřík jmen obsažených tvůrců. Paradoxně mě však více překvapili spisovatelé neznámí (A. G. Slatter a Marian Womack), než ti známí, třebaže světlé výjimky za zmínku rozhodně stojí (M. R. Carey a Ken Liu).
Protože žánr hororu není specifikován kulisami, příběhy nabízejí různorodé počtení. Většina se odpichuje od motivu pandemie, se kterou si civilizace neumí poradit, ale občas probleskne i nějaký inovativnější nápad, který pak knize dodá jiskru. Bohužel, těch „jisker“ ale moc není.
PS: Nikdy bych neřekl, že v dnešní době může ještě někdo vydat knihu, ve které je víc stran s chybějícími písmenky v textu, než těch, které jsou v pořádku. Tady někdo hodně podcenil technickou redakci.
Jako asi u každé antologie byly některé povídky skvělé, jiné průměr a některé mě vůbec nezaujaly. Zapamatovatelných moc nebude, předpokládám, že tak za měsíc vůbec nebudu vědět o čem která byla, až na pár výjimek.
Nejvíc se mi líbila Čistá krev, Dlouhý nebohý den a Exkurze.
Temnota přichází v mnoha podobách...
20.12.2024
Lesklá, Bábovky na konci světa a další knižní novinky (49. týden)
01.12.2024
Kniha Odvržení: Hororová antologie v seznamech
v Mé knihovně | 25x |
2009 | Thriller |
2008 | Tichá hrůza |
2020 | Nejkrásnější dárek |
2016 | Lesní lišky a další znepokojivé příběhy |
2015 | Dárek z pravé lásky: 12 zimních políbení |
Knížka mě absolutně nenadchla, čekala jsem víc, lepší, líbivější.