Old Surehand II přehled

Old Surehand II
https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/140845/bmid_old-surehand-ii-65c87ec5a600c.jpg 4 298 298

Old Surehand série

Old Shatterhand se setká se zálesáky Dickem Hammerdullem a Pittem Holbersem. Oba lovci byli okradeni falešným generálem z prvního dílu. Když Old Shatterhand zjistí, že padouši prchají stejným směrem, kterým jede i Old Surehand, vydává se s Vinnetouem a s oběma okradenými zálesáky po jejich stopě. Cestou narazí na nenávistného Old Wabbla, který se dokonce pokusí Old Shatterhanda zastřelit. Postupně se odkrývají záhady týkající se Old Surehandova života...... celý text

Literatura světová Dobrodružné Pro děti a mládež
Vydáno: , Olympia

Old Surehand, 2. Band, 1895

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Old Surehand II. Přihlašte se a napište ho.

vojtamar
22.08.2024 5 z 5

Druhý díl Old Surehanda je asi to nejlepší, co jsem od Karla Maye četl. Klasické westernové dobrodružství je okořeněno detektivními prvky a dohromady to tvoří super směs, která čtenáře baví a udržuje v napětí.

RemiBlack
02.07.2024 5 z 5

2024/23
Old Shatterhand měl v téhle knize nedokonalou chvilku, která měla dokonce následky. No umíte si to předsdtavit? :D
Detektivka je to, popravdě řečeno, dost krkolomná (postavy se velmi výhodně potkávají a vůbec je to samé pronásledování, dobrá náhoda nebo výborně vycházející plán), ale já to taky nečtu kvůli deketivce.
Pár momentů bylo vtipných, nějaké části vážné hezké (a některé fakt ne, viz závěrečná scéna Old Wabblea), a já jsem se dávno smířila s tím, že u mayovek nehodnotím objektivně. Nebylo to dokonalé, ale mně se to líbilo. :)

Lothar.777
15.01.2024 3 z 5

Celkem pěkné zakončení jednoho obsáhlejšího příběhu, kdy jsem se teda až podivil, co mohlo autora napadnout. Ale na kvalitě to neubralo, dalo se.

Kniha Old Surehand II v seznamech