Olivovník přehled
Lucinda Riley
Kouzelný dům protkaný pavučinou tajemství Jako mladičká dívka strávila Helena kouzelné léto u svého kmotra Anguse na Kypru a poprvé v životě se tu zamilovala. Po letech se teď do starobylé vily Pandory vrací a doufá, že v malebné hornaté krajině plné vinic a olivových hájů prožije s manželem a třemi dětmi podobné idylické léto jako kdysi. Hned po příjezdu do domu, který jí její kmotr, bývalý velitel britské vojenské posádky odkázal, však zjišťuje, že se stále víc zaplétá do pavučiny tajemství, jež úzkostlivě tajila před svým mužem Williamem a třináctiletým synem Alexem. Minulost ji tu však dostihuje na každém kroku a zahání do slepých uliček, z nichž není úniku…... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2018 , VíkendOriginální název:
The Olive Tree, 2016
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Olivovník. Přihlašte se a napište ho.
Knihu jsem precetla celkem rychle, uplne me nechytla, tak jak me vetsinou jine knihy autorky chyti, ale i tak se mi libila. Vypraveni z deniku me celkem nudilo.
Když sáhnu po knize od Lucindy Riley, je to většinou sázka na jistotu a většinou se jedná o čtenářský požitek. U Milostného dopisu, a teď i u Olivovníku to tak nebylo. Přišlo mi, že Olivovník napsala nějaká jiná autorka, nebyl to styl Lucindy. Kniha byla od začátku neuvěřitelně nudná, rozvleklá, nic se tam nedělo a peripetie jedné rodiny na dovolené mě opravdu nezajímají. A co knihu totálně zabilo byly pasáže malého kluka Alexe, to opravdu ne-e. Odkládám nedočtené.
Kniha Olivovník v seznamech
2016 | Sedm sester |
2015 | Levandulová zahrada |
2017 | Sestra bouře |
2014 | Půlnoční růže |
2012 | Tajemství černé orchideje |
Moje první knížka od této autorky, kterou mám už dlouho v hledáčku.
Překrásná. Líbil se mi příběh i sluncem prozářené prostředí ostrova Kypru. K ději bych napsala, že každý máme nějaké tajemství. Tady jich bylo více a jsou čtivě zpracována. Romantické lásky nechyběly, přesto si myslím, že toho tu najdeme víc.