Oneiros přehled

Oneiros
https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/401989/bmid_oneiros-V7M-401989.jpg 4 80 80

„OSM, DEVĚT, DESET, STÁT – NIKDY NECHOĎ SPÁT...“ Je těžké nezamhouřit oka, když kolem obchází smrtící kletba! Na začátku byla jedna fatální letecká nehoda, při níž počet obětí převýšil počet pasažérů. A pozor – toto číslo zdaleka není konečné… Jednalo se o dokonale promyšlený teroristický útok, nebo je v tom něco víc? Tragická událost propojí osudy jednoho funebráka, jedné fanatické vědkyně a jednoho muže na útěku. Všichni se snaží přelstít zubatici s kosou, avšak každý po svém a z různých pohnutek. Ale proč se kolem nich pořád vrší hromady mrtvol? Konstantin, majitel vyhlášeného pohřebního ústavu, platí za špičku v oboru. Zná totiž smrt jako žádný jiný – uléhá s ní dnes a denně, a důvodem zdaleka není jen jeho povolání. Když přijímá zakázku v Paříži kvůli mladé modelce, jež cestovala ve zříceném letadle, netuší, do čeho se pouští. Rutinní cesta se mění v zoufalou honičku, při níž by celá Evropa mohla usnout – navěky. Zatímco Konstantin přísně dbá na etiku práce, smrtí posedlá vědkyně z Minsku je při svých krutých a tajných experimentech ochotna obětovat hodně, především životy druhých, jen aby dosáhla svého cíle: vypálit smrti rybník. A po Evropě mezitím cestuje časovaná bomba v podobě muže na útěku. Je těžké oddat se klidnému spánku, neboť stačí jediná chvilička nepozornosti a probudí se smrtící kletba…... celý text

Literatura světová Horory Thrillery
Vydáno: ekniha , Fantom Print
Originální název:

Oneiros: Tödlicher Fluch, 2012


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Oneiros. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (30)

Atanone
18.12.2023 3 z 5

Jako oddechovka vcelku dobré čtení. Už jsem sko-ro(!!) jásala, že budu ušetřena harlekýnismů, ale nakonec jsem tomu stejně neušla. Citáty mého oblíbeného Oscara Wilda ( a později jiných) mě zkraje moc bavily, ale jak jich neodbytně přibývalo, nejen na začátcích kapitol, ale i v některých telefonních hovorech, přišly mi už otravné, byť byly s českým překladem. A pak ty pohádky! Naštěstí jich bylo míň, než citátů.
Ten nápad se smrtispáči je vážně super. Jen jsem měla pocit, že si s tím sám autor místy trochu nevěděl rady, ale brala jsem to tak, že prostě mezi spoustou citovaných pohádek čtu další, která poletuje někde mezi fantasy, thrillerem, a těmi harlekýnkami, co se týče erotiky. Morbidně jsem ocenila pasáže o pohřebnictví. Až jednou přijde Kmotřička, budu aspoň informovaná a vcelku si moc přeju, aby s těmi, kdo mě předejdou, bylo zacházeno s takovou úctou a pokorou jako v Ars Moriendi.

Vjeerus
25.05.2022 3 z 5

Poslední dobou má štěstí na knihy, ze kterých jsem dost rozpolcená, jak je hodnotit. Nápad velmi luxusní a originální, stejné nadšení jsem zažívala i s postavami, které byli dobře vykreslené. Bavil mě i autorův humor.
Avšak zhruba v třetině knihy mi došlo, že stále nevím, kterým směrem se kniha bude ubírat. Co je vlastně to hlavní? Normálně nemám problém sledovat více dějových linek, ale zde byli tak rozdílné, že jsem si polovinu knihy připadala jak při čtení několika nesouvisejících příběhů.
A tím se dostávám k tomu, že jsem měla z poloviny knihy pocit, že se nic neděje, děj se nikam neposouvá a hlavní hrdinové si dělají výlety po celém světě tak nějak bezúčelně. řešilo se vše a vlastně nic.
Z konce knihy jsem taktéž dost rozpačitá, jelikož jsem po začátku čekala asi větší masakr a ne takové "konec dobrý, všechno dobré". Takže nemám jinou možnost, než hodnotit průměrem.


Kačí137
16.10.2021 4 z 5

Musím uznat, že myšlenka je velmi zajímavá. Smrtispáči, dobrý nápad. Celkem svižný příběh, dobře vymyšlený. Dost akce. Náhodou dobrý.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Oneiros v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených104x
ve Čtenářské výzvě16x
v Doporučených6x
v Knihotéce108x
v Chystám se číst83x
v Chci si koupit20x