Spravedlivý hněv přehled

Spravedlivý hněv
https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/41051/bmid_spravedlivy-hnev-t2l-41051.jpg 4 178 178

Legendy Alfů série

1. díl >

Alfové jsou nebezpeční, krutí a nevyhýbají se žádné válce. Nepřátelé z nich mají strach, otroci je bezvýhradně poslouchají. Temné bytosti však skrývají netušená tajemství a jejich moc není neomezená. Říše alfů je v ohrožení a dva povahou zcela odlišní bojovníci, Sinthoras a Caphalor, obdrží úkol získat pro svůj národ služby démona. Brzy se však ukáže, že každý z alfů přitom sleduje vlastní plány. Boj o moc, čest, vášeň a moc je přivádí do největších nebezpečí – a ve hře je osud jejich národa.... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Fantom Print

Die Legenden der Albae: Gerechter Zorn, 2009

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Spravedlivý hněv. Přihlašte se a napište ho.

ludek.n
16.12.2024 4 z 5

Krutí a nelítostní alfové vyhlásili křížovou výpravu proti Skryté zemi a v ní se ukrývajícím elfům. Dva bojovníci, Sinthoras a Caphalor, jsou připraveni pro svůj národ obětovat i vlastní nesmrtelnost. Každý k tomu má však jiný důvod. Se Spravedlivým hněvem se Markus Heitz vydává znovu do světa Trpaslíků, z pohledu časové osy dokonce předchází první díl trpasličí ságy a představuje nám to, co předcházelo onomu krvavému masakru před Kamennou bránou, hájenou trpasličím kmenem Pátých. Legendy alfů rozhodně nejsou nějakou líbeznou „pohádkou pro dospělé“, ale drsnou, temnou a brutální četbou. Ze vší té zvrácené řezničiny, postrádající jakýkoli odlehčující moment, člověku až naskakuje husí kůže a návštěva psychiatrické pohotovosti je na spadnutí. Tady těžko najdete hrdinu, kterému byste mohli či chtěli držet palce nebo nějakou událost, k níž byste se chtěli vracet. Jistě negativní emoce, jsou také emoce, jen si nejsem jistý, zda té surovosti není na jednu knihu až příliš. Heitz je bezesporu výborný vyprávěč, ale tu čtvrtou hvězdu ode mne dostal až po dlouhém váhání.

ondras666
19.08.2022 5 z 5

Povedená fantasy pohledem záporáků. A konec vás nutí hned přejít na další díl.

Luigi1
05.09.2020 5 z 5

Tak tohle jsem nečekal.Moc pěkné čtení mile překvapili skřítkové i Alfové Uvidíme jak se popasujou s těžkým úkolem Caphalor a Sinthoras,kteří jsou každý úplně jiný.Mají zachránit alfskou říši.

Kniha Spravedlivý hněv v seznamech

Markus Heitz