Ostrov ještěřího krále přehled

Ostrov ještěřího krále
https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/290186/bmid_ostrov-jesteriho-krale.png 4 71 71

Fighting fantasy série

< 7. díl >

Krutá a nelítostná rasa ještěřích mužů z Ohnivého ostrova unáší mladé lidi z Ústřicové zátoky - čeká je otroctví, bída a pomalá, plíživá smrt. Vládne jim šílený a velice nebezpečný ještěří král, jehož moc pochází z oblasti voodoo a černé magie. Odvážíš se riskovat vše při pokusu o osvobození těch nebožáků? Podaří se ti zachránit obyvatele Ústřicové zátoky zotročované nelítostnými ještěřími muži?... celý text

Dobrodružné Fantasy Gamebooky
Vydáno: , Perseus
Originální název:

Island of the Lizard King, 1984


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ostrov ještěřího krále. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (12)

dominik0401
10.08.2024 4 z 5

V této knize, stejně jako třeba v Prokletém hvozdě se pohybujete převážně ve venkovním prostředí. Exotický ostrov naskýtá zajímavá zákoutí (pláže, džungli, průsmyky, úbočí sopky, bažiny apod.), která mohou při pročesávání dobrodruha hezky potrápit. Nespočet nepřátel, jež bezpochyby při putování za Ještěřím králem (vládcem Ohnivého ostrova) potkáte je opravdu různorodý.
Počty nepřátel a atributy některých z nich nutí hráče aspirovat opravdu silnou postavou a dobrým uměním házet kostkami, hlavně proto, že některým bojům se nelze vyhnout ani si je nějak zásadně ulehčit.
Příběh je zajímavý a i když není nějak extra členitý bavil mě.
Pokud projdete tou “správnou cestou, hodíte slušně kostkami a objevíte skryté rady, tak boj s finálním nepřítelem nebude tak fatální jako několik předchozích bojů v průběhu putování.
Vaše hodnota staminy se bude při putování výrazně tenčit. Já dohrál knihu s výchozími hodnotami 12/16/12

Advy
14.07.2024 4 z 5

Po smrtonosném Labyrintu smrti přichází vyklusávání. Takové to, kdy s horkem po těle vyhlížíte místo k odpočinku a říkáte si, jestli tam doběhnete dřív než to s vámi sekne. Ostrov ještěřího krále není žádná švanda. Livingstone sice ubral, ale tohle žhavé dobrodružství na exotickém ostrově skrývá plejádu zatraceně silných potvor. Cesta je víceméně lineární (občas se větví ale vzápětí znovu spojuje), zato soubojů si užijete až až. Zoufalé vyhlížení cíle a pozorování nebezpečně se snižujících statistik (a zásob jídla) je protentokrát charakteristickým prvkem.

Příběh je vystavěn vcelku jednoduše a staví na schématu najdi a zachraň vězně a najdi a zabij hlavního záporáka. Záporákem je už od počátku mocný ještěrčí král (jak obálka napovídá, má i mazlíčka).
Putování po tropickém ostrově je zajímavé. Fantasy příběhy se tropům věnují jen zřídkakdy, takže po stránce prostředí je kniha zase něco nového. Během cest si akorát občas vyberete, jestli to vzít pravou nebo levou cestou. To znamená, že už během druhého hraní byste měli mít herní svět zmapovaný tak, že napotřetí budete vědět kam jít, co vzít a čemu se vyhnout. Jenomže to má jedno výrazné ALE. Jde totiž o to, že vaše putování bude končit velice často předčasně a to ve chřtánu nějaké bestie. Hodně závisí na počátečních statistikách a pak také na tom, abyste získali co nejvíce užitečných předmětů ale vyhnuli se zbytečným ztrátám statistik.

Příběh opět obsahuje vítané odkazy na předchozí Město zlodějů a Labyrint smrti, akorát český překlad je nějaký odlišný a tak je Zápas mistrů uváděn jako "Zkouška šampiónů" a město Fang je překládáno jako "Tesák."

Hodnocení příběhu - 40%
Obtížnost - 7/10
Délka - 400 odkazů


tony6464
10.07.2023 4 z 5

Velice těžký kousek. Chce to pořádně vysoké hodnoty, jinak to asi fakt nejde. Příběh i cesta jsou ale fajn a hodně mě to bavilo.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Ostrov ještěřího krále v seznamech

v Přečtených105x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených3x
v Knihotéce47x
v Chystám se číst9x
v Chci si koupit7x
v dalších seznamech1x