Osudová trojka (2017) | Databáze knih

Osudová trojka přehled

Osudová trojka
https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/460296/bmid_osudova-trojka-vGg-460296.jpg 4 1600 1600

Temná veža série

Roland Deschain z Gileadu, posledný pištoľník v Stredsvete, samotár putujúci po ceste dobra a zla, ktorý stopuje tajuplného mága známeho iba ako muž v čiernom, sa ocitne vyčerpaný na brehu Západného mora. Po boji s netvormi podobnými obrovským krabom sa zranený a v delíriu vyvolanom otravou vlečie po pláži, kde postupne nachádza troje dverí do rôznych časových období nášho sveta. Prvé dvere ho privedú do osemdesiatych rokov minulého storočia, aby sa spojil s tvrdohlavým Eddiem Deanom, mladíkom závislým od heroínu. Za druhými dverami nájde v roku 1964 rozpoltenú osobnosť Odettu Holmesovú/Dettu Walkerovú, černošskú bojovníčku za občianske práva. Tretie dvere ho prenesú do druhej polovice sedemdesiatych rokov a do mysle psychopatického vraha Jacka Morta, ktorého život je podľa všetkého spojený s Odettou Holmesovou aj s Jakom Chambersom, chlapcom z opustenej zastávky pre dostavníky v púšti. Ak chce Roland pokračovať vo svojej púti k Temnej veži, musí sa vyliečiť z otravy a pritiahnuť do svojho sveta troch ľudí, ktorých mu na Golgote prostredníctvom tarotových kariet a muža v čiernom pridelil osud.... celý text

Literatura světová Horory Fantasy
Vydáno: ekniha , Ikar (SK)

The Drawing of the Three, 1987

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Osudová trojka. Přihlašte se a napište ho.

katrinske
21.03.2025 5 z 5

Druhá časť bola omnoho lepšia ako prvá.Od začiatku podľa názvu knihy vieme, čo Roland v tejto časti hľadá.Hľadá troch vyvolených.Tri dvere troch ľudí každý svojim spôsobom iný bojujúc s vlastnými démonmi.Samozrejme, že to pre Rolanda nieje také jednoduché.Pri ich hľadaní zažije všelijaké situácie a bude čeliť aj rozličným dilemám.Ale, keď ich nájde ti ľudia západnú do skladačky za jeho cestou k Veži.

Mušketyrpepa
14.03.2025 5 z 5

SK ten nikdy nezklame

JSmerda
16.01.2025 4 z 5

Kniha je plná symbolizmu, kterému moc nerozumím, resp. mám pocit, že mi něco autor naznačuje a já jsem vedle jako jedle. Zkrátka celkem dost mě užíralo, že mi asi něco podstatného utíká a nemám šanci na to přijít. Asi jako, když se díváte na Forresta Gumpa a víte, že některé narážky na americké dějiny neoceníte, protože nejste Američan a nezažil jste je.
Po dějové stránce byla kniha zajímavá a celkem dobře se četla.

Knižní novinky (5. týden)

26.01.2020

Kniha Osudová trojka v seznamech

v Přečtených2 224x
v Mé knihovně825x

(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)