Modrý kříž přehled

Modrý kříž
https://www.databazeknih.cz/img/books/76_/76090/bmid_modry-kriz-V0K-76090.jpg 4 83 83

Otec Brown série

Soubor detektivních povídek londýnského žurnalisty a spisovatele (1874–1936), autora řady filosofických prací, románů a povídek. Detektivní povídky, v nichž vystupuje jako detektiv katolický kněz Otec Brown a spolu s ním jeho přítel a spolupracovník, obrovitý Gaskoněc Flambeau, někdejší zločinec, který se stal pod Brownovým vlivem čestným člověkem a schopným detektivem. Příběhy, které nechtějí jen vzrušit a pobavit, ale v osobě Otce Browna přinášejí i filosofický podtext. Originály vycházely v letech 1910–1935.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Povídky
Vydáno: , Vyšehrad

The Innocence of Father Brown, The Wisdom of Father Brown, The Incredulity of Father Brown, The Secret of Father Brown,, 1935

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Modrý kříž. Přihlašte se a napište ho.

Dandulka
01.08.2024 5 z 5

Tuto knihu jsem si opravdu užila, její sloh a klid vyzařující z jednotlivých příběhů. Přímo balzám na duši.

Legens
27.06.2024 5 z 5

Viz můj komentář ke knize Povídky Otce Browna od stejného autora.

SSTknihy
13.10.2023 4 z 5

Detektivní povídky, které se svou formou i obsahem blíží spíš filozofickým úvahám než kriminálním příběhům. Pro Otce Browna je samotný zločin v podstatě poslední, zhmotnělá fáze scestné myšlenky. Závěrečné rozuzlení je sice odhalením pachatele a jeho činu, ale zároveň poukázáním na určitou skutečnost, schovanou pod nánosem falešných či konvenčních názorů.

Kniha Modrý kříž v seznamech