Pamatuj na smrt přehled
Aleš Novotný
Pamatuj na smrt série
1. díl >
Středoškoláci Adam a Martin vyrůstali u prarodičů v Praze. Teď se ale stěhují na maloměsto, k otci kriminalistovi, který se k nim léta nehlásil. Cestu k sobě s tátou hledají dost těžko, navíc si musí zvykat na novou školu a ne vždy kamarádské spolužáky. Než se ale stihnou trochu zabydlet, městem otřese starý zločin, na který se málem zapomnělo – v lese najdou tělo roky pohřešované dívky Sáry. Další vražda na sebe nedá dlouho čekat, a co hůř, s tou první zcela očividně souvisí. Mezi lidmi v městečku propuká nervozita a strach. Je totiž více než jasné, že vrahem je někdo z jeho obyvatel…... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pamatuj na smrt. Přihlašte se a napište ho.
Znovu přečteno, kvůli návaznosti u druhého dílu. Dobrý nápad a dobře zpracovaný, jenom postavy měly skoro všechny biblická až starozákonní jména, to mě docela pobavilo. Ale doporučuju, i druhý potažmo budoucí třetí díl.
Kniha se mi dost dlouho válela v knihovně, protože jsem se bál toho, že je to Young adult. Ale musím říct, že se mi to četlo dobře. Až na retrospektivní pasáže, které mě zase tak nebavily a některé mi přišly až zbytečné.
Ale ve výsledku to bylo moc fajn a trnul jsem, kdo je vrah. Stejně jako policie jsem neměl nejmenší tušení.
Knižní novinky (45. týden)
03.11.2019
Knižní novinky (44. týden)
27.10.2019
„Před válkou chceme být všichni hrdinové, ale po válce toužíme být jen obyčejné lidské bytosti.“
„Někdy je těžké oddělit pravdu od lži, obě se totiž umí tvářit stejně. A když člověk lže, musí být opatrný, protože někdo té lži může uvěřit, využít ji a proměnit ji tak ve skutečnost.“
„Protože s rodinou jsou smutek, strach a bolest pouhými slovy, výplody naší fantazie. Uvědomil jsem si, že nic důležitějšího než rodina neexistuje. Nic důležitějšího tento svět nestvořil. Nic...“
Více citátů z knihy najdete u autora.
Kniha Pamatuj na smrt v seznamech
prvotina sebevražda vraždy sérioví vrazi tajemství rodinné vztahy střední školy lhaní, lži pro dospívající mládež (young adult) zmizení dětí
2019 | Pamatuj na smrt |
2021 | Zvěsti |
2021 | Šepot v bouři |
2022 | Já, Smrt |
2022 | To přichází děsy |
Za mě dobrá detektivka pro mládež, i když už dávno nejsem ve věkové skupině Adama a jeho bratra. Měla bych pár nejasností a pochybností k dořešení, ale toho se, zdá se, dočkám v pokračování.