Pamatuj na smrt (2019) | Databáze knih

Pamatuj na smrt přehled

Pamatuj na smrt
https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/402605/bmid_pamatuj-na-smrt-C5h-402605.jpg 4 510 510

Pamatuj na smrt série

1. díl >

Středoškoláci Adam a Martin vyrůstali u prarodičů v Praze. Teď se ale stěhují na maloměsto, k otci kriminalistovi, který se k nim léta nehlásil. Cestu k sobě s tátou hledají dost těžko, navíc si musí zvykat na novou školu a ne vždy kamarádské spolužáky. Než se ale stihnou trochu zabydlet, městem otřese starý zločin, na který se málem zapomnělo – v lese najdou tělo roky pohřešované dívky Sáry. Další vražda na sebe nedá dlouho čekat, a co hůř, s tou první zcela očividně souvisí. Mezi lidmi v městečku propuká nervozita a strach. Je totiž více než jasné, že vrahem je někdo z jeho obyvatel…... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pamatuj na smrt. Přihlašte se a napište ho.

TaLu
24.02.2025 3.5 z 5

(SPOILER) Detektivní linka příběhu je tím nejlepším v knize, opravdu se povedla. Styl autorova psaní je zvláštní, jako by pasáže psali dva rozdílní spisovatelé. Vyprávění a posun v ději jeden, a snové pasáže a krásnou češtinou druhý. Jedno i druhé může být fajn, ale dohromady mi to nedávalo smysl a spíše to rušilo. Šestnáctiletý kluk asi spíš obyčejně brečí a ne že mu po líci skane slza a podobně. Také mi dost vadilo, že otec, který miluje syny za nimi nepřijíždí na návštěvy, svátky, narozeniny...., když už je okolnostmi nucen je dát na výchovu k prarodičům. Ale to už je jen můj dojem, další knihy si po čase přečtu, uvidím zda se autor popasuje se svou láskou ke kráse češtiny( nic proti tomu) a uvěřitelností, že by takto mluvil současný kluk.

kuko199
16.02.2025 3.5 z 5

Na to, že se jedná o autorovu prvotinu, je kniha překvapivě kvalitní a dobře napsaná. Ačkoliv se identita vraha dala odhadnout už v polovině příběhu, stále si dokázala udržet čtenářovu pozornost. Více než samotné vyšetřování vraždy mě na příběhu bavil rozvoj vztahu mezi otcem a jeho dvěma syny.

Co mi na knize vadilo, byla postava Martina, který chlastá první ligu, což místy bylo až přehnané.

Celkově hodnotím knihu 3,5 hvězdičky z 5. Přestože měla své slabší momenty, byla to povedená prvotina a dám šanci i dalším dílům série – třeba budou ještě lepší.

stojinek
13.02.2025 4.5 z 5

Velice příjemné překvapení na ceske literární scéně...klobouk dolů!sice YA, ale ničím si nezadá s dospelackym thrillerem. Mělo to neuvěřitelný spád, nápaditost, drive...už se těším na další dva díly!

Knižní novinky (45. týden)

03.11.2019

Knižní novinky (44. týden)

27.10.2019

Před válkou chceme být všichni hrdinové, ale po válce toužíme být jen obyčejné lidské bytosti.

Někdy je těžké oddělit pravdu od lži, obě se totiž umí tvářit stejně. A když člověk lže, musí být opatrný, protože někdo té lži může uvěřit, využít ji a proměnit ji tak ve skutečnost.

Protože s rodinou jsou smutek, strach a bolest pouhými slovy, výplody naší fantazie. Uvědomil jsem si, že nic důležitějšího než rodina neexistuje. Nic důležitějšího tento svět nestvořil. Nic...

Více citátů z knihy najdete u autora.

Kniha Pamatuj na smrt v seznamech

v Mé knihovně300x