Zvěsti přehled

Zvěsti
https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/460937/bmid_zvesti-U50-460937.jpg 4 216 216

Nevlastní bratři Kryštof a Tomáš nedovedou najít společnou řeč, Karin pochybuje o lásce ke svému majetnickému příteli, Julián se trápí nevěrou rodičů, Matyáš tají před ostatními svůj vztah, a Daniela se jen snaží zapomenout... Před půl rokem bylo v nedalekém lomu nalezeno tělo jejich spolužáka Erika. Policie se přiklonila k vraždě, pachatele ale nedopadla. Nešťastná událost se ze všech nejvíc podepsala na Erikově bratrovi Matyášovi. Když dojde ve městě k další tragédii, nikomu není jasné, zda se tentokrát jednalo o nehodu, či neúspěšný pokus o další vraždu. Mohlo by to nějak souviset s Erikovou smrtí? Co když je odpovědný někdo, koho znají, někdo, koho považují za přítele? Co se tehdy v noci opravdu stalo? Česká heavy contemporary od autora thrilleru Pamatuj na smrt.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zvěsti. Přihlašte se a napište ho.

Knižní střípky
22.10.2024 4 z 5

Co říci závěrem? Smutné čtení plné bolesti, když si uvědomíte, že všechna ta trápení zažívali mladí lidé, v podstatě ještě děti. To je právě to, co mě vždy na Alešových knihách nejvíce dostává. A komu čest, tomu čest, tento mladý pan autor píše neskutečně čtivé kousky. Já a má 72letá maminka jsme důkazem, že jeho YA knihy zaujmou napříč generacemi. A být pubošem, tak takové knihy bych chtěla číst.

Celá recenze v záložkách recenzí od Knižních střípků.

twigxi
08.07.2024 5 z 5

Toto se opravdu povedlo! YA se vetsinou vyhybam, preci jen uz nejsem cilova skupina. Ale v posledni dobe mam rada romanticke pribehy a tady me nalakala jeste ta detektivni linka.
Autor pouziva moc hezky jazyk a dovede krasne popsat atmosferu. Moc me to bavilo.
Mam jednu jedinou vyhradu - trochu jsem se ztracela v tech postavach a musela jsem se vzdycky zamyslet kdo je kdo. Hlavne kluci mi vsichni nejak splyvali dohromady. Jinak ale rozhodne doporucuji a sama uz se tesim na dalsi autorovu knihu.

mataaskorice
10.02.2024 3 z 5

(SPOILER) Knížka je čtivá, nestává se mi, že bych se neorientovala v postavách, tady mi ale poprvé nějaký čas do módu jednotlivých postav vplout trvalo. Největším přínosem knihy je otvírání složitých témat, které zásadně negativně ovlivňují komfort života hrdinů. Těch témat je možná na jednom prostoru zbytečně moc (manický narcismus, alkoholismus, sociální vyloučení, nevěra, agrese, násilí, znásilnění, homosexualita, smrt matky, zodpovědnost za něčí život - darovat/nedarovat kostní dřeň, vražda... ). Každá z postav prochází nějakou složitou situací, která má dopad na psychiku daného jedince. Autor nezůstává u líčení problému, ale nabízí řešení. Výsledkem je sdělení, že nic není neřešitelné. Má empatické pochopení pro odlišnost i pro dno lidských dnů. V tom se mi knížka jeví pro dospívající čtenáře jako přínosná. Nelíbí se mi celkové chování postav. Jsou to gymnazisti, ale chovají se jak hnůj - samý vulgarismus, hrubost, agrese, neskutečné frajerství a machrování, alkohol, cigarery, mejdany, náhodný sex... Jestli to takhle teď funguje, jsem ráda, že jsem v tomhle věku byla před více než dvaceti lety.

Knižní novinky (19. týden)

09.05.2021

Kniha Zvěsti v seznamech