Oheň probuzení přehled

Oheň probuzení
https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/400425/bmid_ohen-probuzeni-G7J-400425.jpg 4 460 460

Draconis Memoria série

1. díl >

Druhé, brožované vydání prvního dílu trilogie Draconis Memoria. V rozlehlých oblastech ovládaných Kovolodním obchodním syndikátem neexistuje cennější surovina než krev draggů. Po vykrvení v zajetí chovaných či v přírodě ulovených Červených, Zelených, Modrých a Černých draggů lze vydestilovat elixíry, které obdarují závratnými schopnostmi nepočetnou skupinku mužů a žen známých jako Krvožehnaní. Málokdo však ví, že jednotlivé rody draggů chřadnou. Jejich krve se nedostává a válka s Korvantinskou říší se blíží. Poslední naděje Syndikátu se upírají k nejasným zvěstem o existenci dalšího druhu dragga — mnohem mocnějšího, než jsou ostatní — a k hrstce vyvolených, kteří se ho nyní musejí pokusit najít. V příběhu se postupně prolínají osudy tří hlavních hrdinů. Claydon Torcreek, zlodějíček a neregistrovaný Krvožehnaný, se nedobrovolně ocitá ve službě Syndikátu a je vyslán pátrat v neprobádaných pustinách po legendárním tvorovi. Lizanne Lethridgová, prvotřídní agentka a nájemná vražedkyně, riskuje život na výzvědné misi do srdce nepřátelského území. A Corrick Hilemore, podporučík na Kovolodním křižníku, po bitvě s piráty a následně s korvantinskou flotilou dopluje až na kraj světa a do nebezpečí mnohem většího, než mohl tušit. Všichni tři musejí svést neúprosný boj, aby odrazili nástup zničující války, nebo jí padli za oběť. (z host.cz)... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Host

The Waking Fire, 2016

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Oheň probuzení. Přihlašte se a napište ho.

nikola3989
29.09.2024 4 z 5

Mám ráda Ryana, tak jsem se nevzdávala, i když jsem knížku 2x odložila. Nepřeháním, ale opravdu mi to trvalo necelých 200 stránek, než jsem se začetla a začalo mě to bavit. Trvalo to dlooouho. Ale nakonec hodnotím kladně a čtu druhý díl.

Slezadav
09.08.2024 4 z 5

Zajímavá kniha, která není tím, čím se mi na první pohled zdála. Šel jsem do Ohně probuzení aniž bych si přečetl jakékoliv recenze nebo i jen anotaci a byl jsem dost překvapený.
Velmi dobře na mě funguje fantasy, které není typicky středověké. V této knize je svět technologicky odpovídající devatenáctému století, přičemž je moc hezky vidět, jak magie plynoucí z dračí krve ovlivnila technologický vývoj. Ze tří příběhových linií, které kniha sleduji se mi dvě dost líbily, zatímco třetí byla slabší. Skvělé je prostředí expedice do "neprobádaných" džunglí s jakousi honbou za pokladem, kde je hlavním protagonistku potížista Clay. Výborná je i špionážní část, kdy sledujeme Lizanne v roli agentky. Samozřejmě nikdy nezklamou draci a systém magie založený na krvi různých dračích plemen je také dost svěží.
Mírně zklamaný jsem byl z příběhu sledujícího námořního důstojníka Hillemora. Tahle linka byla zbytečně natáhnutá a působila velmi odděleně od zbytku knihy. Zřejmě z ní bude dost čerpat další díl, ale tady tvořila slabší součást. Také zmíním, že knihu v mých očích sráží mnoho logických nekonzistencí a naprosto zbytečných postav a dějových odboček, které zcela vyšumí do ztracena. Neoslovil mě ani závěr, který byl poměrně chaotický a vyústil tak trochu do patosu.
Pak je pár věcí, které mi tady tolik nevadily, ač je obecně nemám rád. Třeba nedostačné vysvětlení světa a jeho zakonitostí na počátku knihy, které způsobilo mírné tápání v první části. Nebo např. klišé, kdy jeden vynálezce s dílnou nejen přichází s hromadou průlomových objevů, ale ještě zajišťuje kompletní průmyslovou výrobu zbraní.
Oheň probuzení ode mě dostává slabší 4*. Pozitiva v dojmech z téhle knihy určitě převládají a rád přečtu i další díly série. Vzhledem k tomu, jak málo flintlock fantasy existuje je tohle asi must read pro fanoušky subžánru a věřím, že nebudou zklamáni.

Iva095
29.07.2024 4 z 5

O proti příběhům s Vélinem al Sornou nebo Alwynem písařem je tento jiný, ale rozhodně né špatný.
Chvilku trvalo než jsem se do příběhu dostala, ale nakonec jsem spokojená.
Bylo tam dost napění i akce. Děj krásně plynul.
Jsem zvědavá na pokračování.

10 nejprodávanějších eknih (červen)

05.07.2018

Knižní novinky (4. - 17. června)

04.06.2018

Kniha Oheň probuzení v seznamech