Pán hor 3 přehled
Hana Martinková
Audiokniha Pán hor III, autorka Hana Marie Körnerová, čte Jana Štvrtecká, režie Ondřej Černý. Pán hor #3 Sebastian de Braie odjíždí do Itálie, aby našel unesenou schovanku Olivii. Přestože ji nikdy neměl rád, hodlá se postarat o její budoucnost. Odmítá ji však přivézt zpět do Francie, kde na ni netrpělivě čeká jeho nejstarší syn Christian. Sebastiana navíc v Itálii dožene minulost, s níž se nedokáže vyrovnat. Unáhleným rozhodnutím o Oliviině budoucnosti vnese do rodiny rozkol. Ztrácí důvěru své manželky Sylvie i sestry Josefíny, oba starší synové se s ním rozcházejí ve zlém. Christian dokonce opouští studia, rozhodnutý najít svou dětskou lásku za každou cenu. Jeho cesta do Itálie však situaci ještě víc zkomplikuje. V souboji smrtelně zraní soupeře a je nucen uzavřít formální sňatek ze cti. Tehdy potkává svou osudovou lásku, která je však pro něj nedostupná. Když v jeho domě dojde k podezřelému úmrtí, obrátí se veřejné mínění proti němu. Vyšetřování končí soudem a Christianův život se ocitá v nebezpečí. V těžké situaci se rodina opět semkne a podá mu pomocnou ruku. Suché a horké léto roku 1836 způsobí na francouzském jihu sérii ničivých požárů. Jeden z nich osudově zasáhne i rodinu de Braie…... celý text
Romány Literatura česká Historické romány
Vydáno: 2024 , MOBA (Moravská bastei) , AudiotekaInterpreti: Jana Štvrtecká
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pán hor 3. Přihlašte se a napište ho.
Audiokniha
Třetí díl série od paní Körnerové, opět historický slaďák. Postavy nic moc, ženy naivní, muži mača. Navíc i v chování postav probíhaly divné kolotoče, které neodpovídaly předtím vykreslenému charakteru. Tolik ke kritice. Po těžkých knížkách co jsem teď v poslední době četla, jsem si to přesto užila. Potřebovala jsem něco jednoduše romantického. Hezky se to poslouchalo, hezky to plynulo. Doporučuji romantickým duším.
Kniha Pán hor 3 v seznamech
2012 | Heřmánkové údolí |
2019 | Hlas kukačky |
2018 | Co neodvál ani čas |
2013 | Kočár do neznáma |
2022 | Jelení vršek |
Když jsem začala číst Pána hor, čekala jsem něco jiného, než červenou knihovnu. Musím ale říct, že čím víc dílů, tím víc je to zajímavé. Mám pocit, že autorka s každou další knihou dospívá.
Teď si dám pauzu a těším se, kam se nám děj posune dál.