Pan Mercedes přehled
Stephen King
Bill Hodges série
1. díl >
Kdo je v téhle hře kočka a kdo je myš? Na masakr před pracovní agenturou, kdy maskovaný řidič v ukradeném mercedesu úmyslně najel do fronty nezaměstnaných, nikdo hned tak nezapomene. Často na něj myslí i detektiv ve výslužbě Bill Hodges, který musel při odchodu do důchodu odložený případ předat svým kolegům. Když ale dostane vychloubačný dopis, jehož pisatel se k vraždám přiznává, nechá se vyprovokovat, aby se vrátil k nedokončenému pátrání. Doufá, že se mu podaří zabránit ještě horšímu krveprolití, ale netuší, co ho to bude stát…... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: 2018 , OneHotBookOriginální název:
Mr Mercedes, 2014
Interpreti: Kajetán Písařovic , Jan Kanyza
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pan Mercedes. Přihlašte se a napište ho.
Poslouchala jsem jako audioknihu a můžu říct, byla to fakt pecka! Knihy Kinga mám ráda a člověk musí být dobře naladěn, aby mu nevadilo, jak se sálodlouze rozepisuje a podrobně popisuje. Děj a napětí nechyběl, za mě doporučuji.
Nebudu lhát, King mi víc sedí v hororech a tajemnu, ale i tak mě tento detektivní příběh bavil v podstatě od začátku do konce. Asi by nevadilo rozsah trochu proškrtat, aby to více odsýpalo, ale převažuje u mě spokojenost.
Ukázka z nejnovějšího thrilleru Stephena Kinga Pan Mercedes a nově vydaného Talismanu
22.10.2014
Ocenění knihy (2)
2015 -
Edgar Allan Poe Awards
(Best Novel)
2014 -
Goodreads Choice Awards
(Best Mystery & Thriller)
Kniha Pan Mercedes v seznamech
v Přečtených | 2 807x |
Pan King je mistrem ve všech směrech.
Jeho detektivka mi dokonale sedla. Napínavé, zajímavý děj, detailně (jak je běžné) propracované. A právě toto způsobí, že jste součástí příběhu a nejen nestranným pozorovatelem. Nejvíc se mi líbila volba charakteru postav velmi různorodých a přesto se dobře doplňovaly.