Dve veže přehled

Dve veže
https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/411461/bmid_dve-veze-l59-411461.jpeg 5 7425 7425

Pán prstenů série

< 2. díl >

Pán prsteňov je dielo, ktoré sa v uplynulých desaťročiach dočkalo desiatok vydaní na celom svete. Dramatický a spletitý príbeh o čarovnom Prsteni si získal milióny čitateľov a popredné miesto v klasickom fonde svetovej fantastickej literatúry. Tolkienov rozprávačský talent a záujem o mytológiu vytvoril neuveriteľný svet fantázie, schopný vtiahnuť do svojho deja mladých i dospelých milovníkov čarovných príbehov o rozprávkových bytostiach z tajomných končín krajiny Stredozeme, ktorej existencia je ohrozená rozpínajúcim sa zlom. Dve veže sú pokračovaním príbehu po rozpade Spoločenstva Prsteňa.... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: ekniha , Slovart (SK)
Originální název:

The Two Towers , 1954


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dve veže. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (372)

dpxcz
17.06.2024 audiokniha 5 z 5

Stejně jako první díl, tak i tento jsem přečetl několikrát, mnohokrát viděl film v různých verzích a nyní jsem si poslechnul audioknihu. Opět hodnotím výborné načtení, které se příjemně poslouchalo.
Celá série Pána prstenů je samozřejmě top a moje srdcovka.

Vjeerus
09.06.2024 audiokniha 4 z 5

Kniha mě bavila o notný kus víc, než první díl, ale zase mi tak úplně nesedlo rozdělení, kdy se první polovina zaměřuje převážně na trojici člověk-trpaslík-elf, která mě už jen volbou postav baví mnohem víc než dvojice Sam a Frodo.
Musím velmi vyzdvihnout výkon Aleše Procházky při namlouvání audioknihy, obzvláště za části s enty, protože mě vlastně ukrutně uspával. Což zní asi jako paradox to chválit, ale díky tomu naprosto vystihl povahu těchto tvorů a pro mě je to znak opravdu dobře zvoleného interpreta, který knize dal něco navíc.
Bohužel druhou polovinu nezachránil ani ten skvělý hlas. Pro mě je Frodo stále ta nejvíc zbytečná postava celého příběhu, která je až nesmyslně uctívaná nejen jeho sluhou, ale i všemi ostatními z družiny. Možná má tak působit cíleně a tím donutit čtenáře se vžít do postupného rozkladu duše a mysli nositele, ale já bohužel jen vyhlížela konec jeho části.
Druhý díl Pána prstenů je rozhodně o velký kus akčnější a plný nečekaných shledání, stejně jako nalézání spojenců a nebo obnovení starých známostí. Do popředí se dostává i velká dávka zoufalství a těžkých rozhodnutí, mnohdy učiněná, vzhledem k situaci, dost na rychlo. Za sebe bych ale asi uvítala častější prokládání pohledů všech zúčastněných, abych líp držela časovou osu děje.


Kosta96
15.05.2024 5 z 5

Absolutní paráda. Je v tom všechno. Bitvy, přátelství, zlo, beznaděj i naděje. Pan Tolkien žánr fantasy v podstatě vynalezl. Číst tuto knížku je opravdový zážitek. Už se těším, až vezmu do ruky poslední část tohoto velkolepého příběhu.

všechny komentáře

Související novinky (2)

Černočerné srdce, Za zamčenými dveřmi a další knižní novinky (6. týden)

04.02.2024


Knižní novinky (5. - 10. 11.)

03.11.2012


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Ocenění knihy (1)

1957 - International Fantasy Award (Fiction)


Kniha Dve veže v seznamech

v Právě čtených97x
v Přečtených11 802x
ve Čtenářské výzvě376x
v Doporučených945x
v Knihotéce3 523x
v Chystám se číst898x
v Chci si koupit269x
v dalších seznamech57x