Paper Girls 1 přehled

Paper Girls 1
https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/476138/bmid_paper-girls-1-fra-476138.png 4 78 78

Paper Girls série

1. díl >

První svazek zbrusu nového dobrodružství od Briana K. Vaughana, autora bestselleru New York Times SAGA, a Cliffa Chianga, legendárního výtvarníka série WONDER WOMAN. Brzy ráno po Halloweenu 1988 odhalí čtyři dvanáctileté dívky při rozvážce novin nejdůležitější příběh všech dob. V této hitové sérii na téma nostalgie, prvních zaměstnáních a posledních dnů dětství se předměstské drama mísí s nadpřirozenými mystérii.... celý text

Literatura světová Dobrodružné Komiksy
Vydáno: , Crew

Paper Girls, Vol. 1, 2016

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Paper Girls 1. Přihlašte se a napište ho.

jan8470
25.11.2024 5 z 5

si vážně nemá cenu řešit o čem příběh Paper Girls je. Stačí jen vědět, že se děvčata přimotají ke generačnímu střetu, který se táhne skrz všechna možná i nemožná časová kontinua, a že je to dost šílená jízda. Příběh má neskutečný spád, zvrat střídá zvrat a Vaughan chrlí jeden šílený nápad za druhým. A jediné co tu platí a co musí čtenář bezezbytku akceptovat je myšlenka, že Jen čas je nadčasový. Čtenáři se tak při čtení nejen tají dech strachem o sympatické hrdinky, ale především se mu v hlavě štosují otázky, na něž do konce knihy nedostane odpovědi. A to je asi jediná slabina Vaughanova scénáře. Nezbývá než doufat, že Nakladatelství CREW brzy vydá zbylé dvě knihy.

Osmdesátkový look ve velkém stylu

Výtvarnou stránku komiksu si vzal na starost Cliff Chiang, jenž spolupracoval s Brianem Azzarellem na sérii Wonder Woman. Chiangova relativně jednoduchá kresba hezky koresponduje s páně Vaughanovým osmdesátkovým duchem prodchnutým příběhem. Přitom i zdánlivě prosté tahy jeho pera dokázaly hrdinkám vtisknout celou paletu emocí od vzteku, přes strach až po údiv či smutek. Hodně tomu pomáhají i velké panely a jim odpovídající formát: 168 × 258 mm. Dobovou atmosféru pak hezky podtrhují také pastelové, nikoliv však křiklavé barvy.

Mooneylan
30.05.2024 3 z 5

Na Paper girls jsem se chystala hodně dlouho. Vaughana mám ráda a nezklamal. Ale musím říct, že jsem čekala trochu něco jiného. Jsem zvědavá, jestli se příběh ve druhém a třetím díle změní nebo jestli mi bude stále připadat tak...zvláštní, neúplný, zmatený a neuchopitelný. Dávám šanci a těším se, kam mě holky zavedou!

jarynek
13.04.2023 4 z 5

Mám rád Vaughanovy netradiční postavy, zvláštní situace, tajemné tvory. A tady je toho zatím vrchovatě. Zatím příběh dává hodně otazníků ohledně cestování časem a motivací jednotlivých postav (zvláště těch z jiných časových rovin), ale i tak to zatím hodně baví. Hodně zaujaly situace, kdy jedna postava potká sebe samu, jen jinak starou - to byly povedené pasáže. Tak snad to udrží tempo i v dalších dílech.

Knižní novinky (39. týden)

26.09.2021

Kniha Paper Girls 1 v seznamech