Paper Girls 3 přehled
Brian K. Vaughan
Paper Girls série
< 3. díl
Brian K. Vaughan, autor komiksového bestselleru SAGA, a Cliff Chiang, proslavený svou prací na WONDER WOMAN, se spolu s uznávaným koloristou Mattem Wilsonem a novátorským lettererem Jaredem K. Fletcherem vrací s temně dramatickým třetím dílem PAPER GIRLS. Lze uniknout osudu? Na to budou muset Máca a její kamarádky přijít v daleké a nebezpečné verzi Clevelandu, kam odcestovaly z roku 2000. A navíc se konečně odhalí tajemství záhadného „Veleotce“, který dívky pronásleduje napříč časem.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Paper Girls 3. Přihlašte se a napište ho.
Mno, tak nevim :D Jednička mě nechytla, dvojka docela dobrý a ten třetí díl vlastně taky dobrý. Možná, že kdybych víc chápala tu časovou linku a nemotala jsem se tam jak žába v mixéru, asi bych si to užila mnohem víc. Nicméně kresba, barvy, nápad a obecně ta chemie mezi kamarádkama mi přišla naprosto okouzlující.
Zakončení v pohodě, jako u druhého dílu platí, že kdybych to četl kontinuálně, mohlo by to být i za plný počet.
Vychází Pohřbené kosti, Musím tě zradit a další knižní novinky (38. týden)
18.09.2022
Kniha Paper Girls 3 v seznamech
2015 | Sága |
2008 | Y: Poslední z mužů 1 - Jako jeden muž |
2016 | Sága 2 |
2016 | Sága 3 |
2010 | Smečka z Bagdádu |
Nemá cenu popisovat, co vše se v závěrečném díle stane. Je toho hodně a takřka všechno, co se doposud dívkám událo, získává postupně nové souvislosti a spěje až do sice nijak epického, ale uspokojivého finále. Popravdě, u druhého dílu jsem se obával, že Voughan nedokáže příběh kočírovat, ale opak je pravdou. Při pozorném čtení zjistíte (a tady důrazně doporučuji si přečíst před trojkou znovu první a druhý díl), že vše do sebe perfektně zapadá.
„Nejsme jenom doručovatelky, jsme…“
Paper Girls nejsou jen osmdesátkovým příběhem o partě teenagerů, kteří se přimotají do generačního střetu cestovatelů v čase. Je především o přátelství, sebeobětování a hledání svého já v chaotickém světě. A možná nás spolu s textem písně As Time Goes by Hermana Hupfelda, který se knihou proplétá jako jakýsi leitmotiv, přiměje zamyslet se nad dnešní uspěchanou a přetechnizovanou dobou a nad naším postojem k ní. A možná taky ne. Každopádně Paper Girls kniha třetí je důstojným završením této originální série. A to nejen díky skvělému scénáři, ale také díky dynamické kresbě Cliffa Chianga, který se nebál vytěžit pestrou škálu pastelových barev až na hranice možností, což je krásně vidět například v té části příběhu, kdy se každá z dívek ocitne v jiné části časového kontinua.