Páté patro bez výtahu - Rok opuštěné matky přehled
Kateřina Procházková
Když před lety ukončila dlouholetý vztah a zůstala sama s malou dcerou, rozpadl se jí malý vesmír. Pomocnou ruku v období plném sebelítosti jí podala nová práce a také nový muž, ale ani on jí často nebyl dost dobrý. V době pochybností, jestli je na správné cestě, jí pomáhal deník. Ten si psala od září do září v dopravních prostředcích nebo v nově nalezeném útočišti – pátém patře bez výtahu. A tak vznikl osobní materiál, často úsměvný a sarkasticky humorný. A někdy také smutný, ostatně – jako život sám.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Páté patro bez výtahu - Rok opuštěné matky. Přihlašte se a napište ho.
Absolútne nechutná kniha. Autorke chýba sebareflexia, ako jej len mohlo napadnúť, vydať svoje nechutné denníkové zápisky? Stále len ja, ja a ja, strašne úboha osoba.
Název je velmi zavádějící, protože vůbec o 5. patro nejde. Čekala jsem od knihy trochu víc. Na druhou stranu mi poskytla náhled na situaci matky, která je v podstatě neustále v práci. Zajímalo by mě, jak zvládla ty další děti. Bude pokračování?
Knižní novinky (47. týden)
21.11.2021
Kniha Páté patro bez výtahu - Rok opuštěné matky v seznamech
v Mé knihovně | 52x |
2002 | Šťáva z mrkve |
2003 | Stařec a kuře |
2009 | Bacha, na zdi za tebou leze mravenec! |
2021 | Páté patro bez výtahu - Rok opuštěné matky |
2023 | Dalajlama a Havel: Česko-tibetské vztahy na pozadí výjimečného přátelství |
Tohle se mi teda moc nelíbilo, čekala jsem od toho něco dost jiného. Jestli se těšíte na příběh o tom, jak to opuštěná maminka sama zvládá s dítětem, jste trochu vedle. Spíš očekávejte celkem detailní popis kolikrát i dost nevhodných oblastí autorčina života.
Škoda takového zpracování, téma se rozhodně dalo pojmout zajímavěji a tak, aby kniha lidi spíše zaujala a pobavila, než odradila a znechutila.