Pavučina přehled
John Wyndham (p)
Práce na Projektu přivádí skupinku lidí na opuštěný „zakletý“ ostrov hned po příjezdu několik lidí umírá a podivní pavouci útočící společně bojují o svůj ostrov...
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pavučina. Přihlašte se a napište ho.
(SPOILER) Už to mi bolo divné, že sa autor veľa venoval histórii ostrova, a nie Projektu. Potom to dalo zmysel, o čom to celé je. Čakala som drámu medziľudských vzťahov typu Big Brother a iných utopistických izolovaných skupinách ľudí..čiže som ostala celkom prekvapená.
V dobe kdy jsem to cetl, me nejvic fascinovalo, z nejakeho duvodu, ze to vyslo az po autorove smrti... kazdopadne fajn jednohubka, na dnesni dobu mozna nicim vyjimecna a zbytecne nataha povidka, ale jinak dobry.
Kniha Pavučina v seznamech
v Mé knihovně | 136x |
Na první pohled jsem měl za to, že ta tenká knížečka nemůže být nic převratného. A i když tomu tak je, tři čtvrtiny knihy jsem byl držen v napětí - s tím umí autor pracovat skvěle ve všech svých knihách.
Vše důležité bylo předkládáno čtenáři jednotlivými kapitolami, bavila mě historie, i představené postavy (tentokrát jsem si je i dokázal stylizovat, než v jiných autorových publikacích) a nakonec také nečekaný vývoj událostí na ostrově.
ALE najednou jsem s koncem díla, které přišlo tak náhle, měl rozpačitý pocit, kdy jsem čekal spíše další rozvedení děje. Ano, příběh není zakončen vyloženě špatně a také to může být tím, v jaké době byl psán. Nicméně hlavně z tohoto důvodu dávám nižší hodnocení.