Zimné kúzlo s vôňou škorice přehled
Ruth Kvarnström-Jones
Pekárna s vůní skořice / Pekáreň s vôňou škorice série
Začítajte sa do kúzelnej zimnej rozprávky plnej vôní, chutí a tých najlahodnejších vianočných koláčov. V malom švédskom mestečku už na vás čaká príbeh o jednej starobylej pekárni a o láske, ktorá dokáže prekonať aj tie najťažšie životné skúšky. Do Halleholmu, malebného pobrežného mestečka na štokholmskom súostroví, prichádza rozprávková zima s krásnou predvianočnou atmosférou. Lovisa Lindegrenová nikdy nebola šťastnejšia: plánuje vianočné prekvapenie v pekárni s vôňou škorice a život s Axelom je sladký ako jej škoricové slimáky. Lovisu však stále prenasledujú spomienky na liečbu rakoviny a smrť jej sestry Cecilie. Keď Axelova matka Désirée ochorie, vo vzťahu Lovisy a Axela sa začínajú objavovať prvé vážne nedorozumenia. Keďže sú však Vianoce už takmer predo dvermi a strechy Halleholmu sú posypané mäkkým snehom, je potrebné nájsť odpovede na mnohé ťaživé otázky skôr, ako sa ich láska a s ňou aj pravá sviatočná atmosféra zrúti ako domček z karát. Čo skrýva Lovisina najlepšia priateľka Rebecca? A dokáže Lovisa konečne prekonať Ceciliinu smrť a pohnúť sa dopredu spolu s Axelom?... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2021 , MetaforaOriginální název:
Julstök i Halleholm, 2021
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zimné kúzlo s vôňou škorice. Přihlašte se a napište ho.
Lépe by to vystihl název PLKÁRNA.
Jak jsem předpokládala, druhý díl už úplně o ničem, jen zbytečně vytvořená “zápletka.
Do nekonečna vychvalované kouzlo všeho a nicneříkající nekonečné rozhovory mě nudily. A romantická linka byla opět tak sladká. Tentokrát nechyběl seznam postav, ale byl tak dlouhý, že u třetí stránky jsem usnula…
Když to nepřečtete, nic se nestane, a pokud vám nevadí, že se v knize vůbec nic neděje, jen plká, tak si ji s chutí skořice na jazyku přečtěte.
Možná je to tím, že nesnáším skořicové šneky a nejím zákusky ani dorty, nemůžu se naladit na tu sladkou vlnu. Ale kniha opravdu nedává nic jiného.
Přiznávám, že mě tento příběh uvrhl do jakési čtecí krize. Několikrát jsem přemýšlela, že knížku odložím a vrátím se k ní až později. Užila jsem si příběhy snad všech obyvatel městečka, ale Lovisa a Axel? Úplně jsem nechápala, v čem byla chyba, jak dospělí lidé "vytvoří problém", aniž by si pořádně promluvili, tím spíš, když se podle svých slov pořád milují..? Bohužel, tohle mi vadilo, a to dost. Ale jak říkám, všichni ostatní obyvatelé městečka byli báječní. Třetí díl zatím odložím, ale časem se do Halleholmu určitě vrátím ;-)
Knižní novinky (7. týden)
13.02.2022
Knižní novinky (49. týden)
05.12.2021
Kniha Zimné kúzlo s vôňou škorice v seznamech
přátelství Vánoce láska intriky rodina romantika Švédsko sníh, vločky maloměsto pekařství, pekárny (provozovna)
2021 | Pekárna s vůní skořice |
2022 | Pekárna plná života |
2022 | Sladký život s vôňou škorice |
Knihu jsem předčítala nahlas svojí mamince. Vždycky se snažíme si v období adventu nebo blíže k němu přečíst nějakou knihu s vánoční tématikou, abychom se trochu naladily. Tentokrát jsme se neúmyslně trefily tímto druhým dílem Pekárny. Chvíli mi trvalo něž jsem jej sehnala, protože u nás v knihovně je hodně vypůjčovaný. Líbil se mi seznam postav v úvodu i mapka Halleholmu, protože jsme četly po delší době a rády jsme se dostaly do obrazu. Je pravdou, že děj provází velká spousta událostí a náhod, někdy hůř uvěřitelných, zvlášť v tom, že se vrší jedna na druhou. Jinak se mi určitě líbí soudržnost lidí a úcta a nezištná pomoc seniorům v tomto fiktivním městečku. My jsme jako čtenářky byly spokojené.