Peníze od Hitlera přehled

Peníze od Hitlera
https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/45518/bmid_penize-od-hitlera-sqy-45518.jpg 4 709 709

Druhá autorčina prozaická kniha je opět groteskně potemnělým příběhem, panoptikem, v němž se ve dvou časových rovinách léta 1945 a léta 2005 odvíjí osud Gity Lauschmanové, dívky, která po návratu z koncentračního tábora, zjistila, že se nemá kam vrátit, že útlak a běsnění neskončily, a Gity Lauschmanové, ženy, která chce na sklonku života dosáhnout spravedlnosti. Magnesia Litera 2007 za prózu... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Peníze od Hitlera. Přihlašte se a napište ho.

AjaBell
předevčírem 5 z 5

Na Radku Denemarkovou docela čtivé, místy až napínavé :-)

ivokick
06.03.2025 5 z 5

Krásný jazyk, náročné čtení. Všem doporučuju. Téma zpracované mistrně, toto je opravdu literatura. Těším se na další knihy, které však musím prokládat odpočinkovějšími tématy. Jinak by na jednoho ze vší té krutosti, které jsme jako lidstvo schopni, padla deprese a beznaděj.

VladkaBU
25.02.2025 3 z 5

... moje první setkání s autorkou. Příběh se mi nečetl lehce, kolikrát jsem nevěděla, o kom je zrovna řeč. Skákání z jedné linky do druhé, trochu chaos

Knižní novinky (13. týden)

28.03.2021

25 říjnových eknih zdarma

16.10.2019

Ocenění knihy (1)

2007 - Magnesia Litera (Litera za prózu)

Kniha Peníze od Hitlera v seznamech

v Mé knihovně215x

(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)