Pes nám spadla přehled
Miloš Kratochvíl
Reprezentativní výbor celkem 80 hravých básniček a říkanek jednoho z nejčtenějších českých autorů dětské literatury vychází v době, kdy básnické tvorbě obecně na českém trhu příliš pšenka nekvete, nicméně poptávka po kvalitní poezii pro děti se neustále zvyšuje. Kratochvíl se svými básničkami, které se vyznačují absurdním humorem a novátorským hraním se slovy, řadí mezi takové české klasiky, jako je Emanuel Frynta, Pavel Šrut či Jiří Žáček. Verše vybrané z pěti již vydaných sbírek (Deset malých Bohoušků, Hodina smíchu, Létací koště, Potkal Kočkodán Kočkonora,Zapište si za uši) jsou rozděleny do tematických celků nazvaných Zvířecí, Školní, Ze života, A něco navíc…... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pes nám spadla. Přihlašte se a napište ho.
Krásné a mnohdy velmi vtipné básničky, u kterých se zasmějí i dospělí. Ráda se ke knize ještě někdy vrátím.
Kniha Pes nám spadla v seznamech
Kniha se nám dostala do rukou moc brzo - basnicky jsou pro syna jeste moc nesmyslne. Je to urcite mysleno spise pro starsi deti. Ale i me nektere nenadchly, takze sbirka nas neurazila, ale ani nam zase tolik nesedla.