Petrolejový princ přehled

Petrolejový princ
https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/342116/mid_petrolejovy-princ-Wdc-342116.jpg 4 406 406

Román vypráví o boji Old Shatterhanda, jeho pokrevního bratra apačského náčelníka Vinnetoua a jejich přátel (zálesáci Sam Hawkens, Dick Stone a Willy Parker, Hobble Frank a Tetka Drollová) jednak proti zločinné bandě, přepadávající přistěhovalce, jednak proti podvodnému petrolejovému magnátovi, který chce prodat falešné petrolejové jezero.... celý text

Dobrodružné Pro děti a mládež
Vydáno: , Mladé letá
Originální název:

Der Oelprinz, 1893


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Petrolejový princ. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (29)

Samvěd
16.08.2024 4 z 5

Další, velmi dobře napsaný příběh o Mayových nejproslulejších hrdinech Západu. Opět, řekl bych až tradičně, příběh doprovází sledování tří banditů, kteří jsou pro peníze schopni jít bez přemýšlení i přes mrtvoly, avšak ,,kdo seje vítr, sklízí bouři", a tak je potká nečestný odchod na onen svět a dvěma nejznámějším hrdinům se (opět) podaří přivést k rozumu dva náčelníky znepřátelených indiánských kmenů, a tedy zabránit zbytečného krveprolití.

LukasB.453
04.10.2023 4 z 5

ještě reakce na to obecné podivení, že skoro všichni bílí hrdinové jsou německého původu - to prosím pěkně není žádný nesmysl (tedy pomiňme, že pan autor sepsal svá dílka na předměstí drážďan podle map, encyklopedií a cestopisů z místní knihovny). v druhé třetině 19. století byla v evropě a zejména v německých státech skoková změna ekonomické úrovně (spuštěná snad zrušením poddanství), která se projevila omezením úmrtnosti a zejména kojenecké a dětské úmertnosti, a tedy obrovským populačním boomem, a hlavním pramenem vystěhovalectví do ameriky byly německy mluvící země. a tedy v té době osidlované americké státy byly plněny vystěhovalci z německa, a dnešní polulace některých amerických států je většinově německého původu, dokonce se tvrdí, že američanů německého původu je více než těch s britskými předky, a zábavné je, že v texasu je prý okolo pětiny populace se slovenskými kořeny.


vernem1850
25.08.2023 5 z 5

Další skvělá mayovka .

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Petrolejový princ v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených786x
ve Čtenářské výzvě13x
v Doporučených22x
v Knihotéce290x
v Chystám se číst16x
v Chci si koupit2x
v dalších seznamech2x