Piloti přehled

Piloti
https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/520899/bmid_piloti-64da069422b03.jpg 5 179 179

Medzi hviezdami série

Druhý diel epickej sci-fi série od autora bestsellerov Mistborn a The Stormlight Archive Spensa celý život snívala o tom, že sa stane pilotkou a dokáže, že je hrdinkou ako jej otec. Vzlietla k nebesiam, ale pravda, ktorú o svojom otcovi odhalila, je zdrvujúca. Spensa je však presvedčená, že sa v tom musí skrývať niečo viac. A keď na jej planéte havaruje neznáma loď, naskytne sa jej jedinečná príležitosť: infiltrovať sa v prestrojení za mimozemšťanku na vesmírnu stanicu Hvezdáreň, z ktorej neľútostní krellovia útočia na ľudí. Aby však vôbec prežila, bude sa musieť popasovať s brutálnym pilotským výcvikom, so životom na míle vzdialeným všetkému, čo kedy poznala... a s hrozbou, ktorej onedlho možno bude čeliť celá galaxia.... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Slovart (SK)

Starsight, 2019

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Piloti. Přihlašte se a napište ho.

MilanKopeKnihy
31.01.2025 5 z 5

Brandon Sanderson se ve druhém díle série Vzhůru k obloze vydává novým směrem a přináší napínavý sci-fi thriller plný intrik, mimozemských civilizací a nečekaných zvratů.

Příběh a postavy

Po událostech prvního dílu dostane Spensa Nightshade šanci proniknout na vesmírnou stanici Výhled na hvězdy, kde se musí vydávat za mimozemšťanku, aby získala cenné informace o Krellech. Tento díl je odlišný od prvního – místo intenzivních leteckých bitev sledujeme špionážní misi, kde Spensa zjišťuje, že svět je mnohem složitější, než si myslela.

Sanderson skvěle rozvíjí nové mimozemské postavy, které nejsou jen jednorozměrnými „záporáky“, ale skutečnými bytostmi se svými motivacemi a emocemi. Spensa si tak musí klást otázku, zda jsou opravdu všichni Krellové nepřátelé, nebo zda je hrozba mnohem větší, než se zdá.

Svět a atmosféra

Kniha nás zavádí daleko za hranice Detritusu, což dává Sandersonovi prostor k rozšíření vesmíru. Jeho mimozemské civilizace jsou kreativní, každá se svou vlastní kulturou a technologií. Prostředí Výhledu na hvězdy je fascinující – velkolepé, tajemné a plné politických machinací.

Akce a tempo

Ačkoli tentokrát sledujeme více intrik než leteckých soubojů, napětí rozhodně nechybí. Spensa se musí spoléhat na svůj důvtip, zatímco balancuje mezi pravdou a lží, a když už dojde na akci, je to Sanderson v nejlepší formě – rychlé, strhující a plné emocí.

Závěr

Výhled na hvězdy je skvělým pokračováním, které rozšiřuje příběh a ukazuje, že nic není černobílé. Sanderson kombinuje akci, napětí a promyšlený svět s nezapomenutelnými postavami. Pokud vás bavil první díl, tenhle vás pohltí ještě víc!

rm
29.01.2025 5 z 5

I druhý díl nemá chybu, nezklamal. Jiná lokace, něco trochu poodhaleno a něco čeká na třetí díl. Jen ho musím sehnat :-)

Nelly
28.12.2024 5 z 5

Opět skvělá jízda (či snad let?), tentokrát v novém prostředí a s novými postavami (i když o staré postavy samozřejmě nepřijdete ani zde, ale nemají takový prostor). Několikrát vám spadne brada z nečekaných odhalení a konec vás naláká na další díl - dle hodnoceni čtenářů je prý slabší, ale nechce se mi tomu věřit, ujít si ho nenechám.

Knižní novinky (24. týden)

07.06.2020

Kniha Piloti v seznamech