Hra o trůny 1 přehled

Hra o trůny 1
https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/164470/bmid_hra-o-truny-1-BwT-164470.jpeg 5 1654 1654

Úvodní část epického fantasy eposu odehrávajícího se ve světě temného středověku, mezi statečnými rytíři, mocnými čaroději, draky, zlovlky a čarostromy… Jako strážce severu lord Stark považuje za prokletí, když ho král Robert pověří úřadem pobočníka vladaře a vyšle ho na jih, odkud se zatím nikdo z jeho rodiny nevrátil. Bezejmenní staří bohové nemají na jihu žádnou moc, Starkova rodina je brzy rozdělena a pobočník sám je polapen do sítě nebezpečných intrik. Ba co hůř, v exilu ve Svobodných městech za mořem dospěl pomstou posedlý chlapec. Jako dědic šíleného Dračího krále, jehož rodina byla vyvražděna, si dělá nárok na trůn. A na severu, tam za Zdí, kde člověk nemůže nikdy říct, co je živé a co ne, se mezitím houfují mrtvé armády Jiných, které vyčkávají na konec léta a nadvládu dlouhé zimy. Příběh zrady a ambicí, lásky, čar a kouzel může začít. 2. vydání. (zdroj: legie.info)... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Talpress

A Game of Thrones, 1996

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hra o trůny 1. Přihlašte se a napište ho.

boxas
25.10.2024 5 z 5

Na rozdíl od mnohých jiných jsem se roky vyhýbala jak knize, tak i seriálu. Veškeré opěvování mě od toho silně odrazovalo. Nyní jsem tedy zjistila, že to vůbec není špatná kniha. Sice chvílemi až moc drsná, jednání některých hrdinů je z části naivní a rozčilující, z části naprosto nepochopitelné, ale na druhou stranu mě to celé velice bavilo!
A koneckonců, jak říká jedna z postav: "Nic z toho, co je před slůvkem ALE, se nepočítá."
Jo, a ještě jedna poznámka pro ty, kteří s knihou (a seriálem) stejně jako já teprve začínají: Nezvykejte si příliš na některou postavu! Stejně vám ji autor pravděpodobně zabije.
A to prosím pěkně není spoiler, to je fakt.

Ivanka83
04.10.2024 5 z 5

Do knihy jsem se ponořila během chvilky. Spoustu postav jsem si rychle oblíbila, jiné mi leží nestrávení v žaludku do teď.
Konec knihy nás nutí rychle sáhnout po pokračování. Tak jdu na to.

twix6862
09.09.2024

(SPOILER) nesnáším to! Tím, že jsem nejprve viděla seriál je celá kniha úplně ztracená... nedokážu myslet na nic jiného, než na zbytečnost konání skoro všech postav. Edardovy kapitoly mi úplně vaří krev a zbytek chodících mrtvol vlastně taky. Ještě kdyby to tak bylo dopsané aby aspoň nějaké tajemství bylo přislíbeno, ale takhle snad ani druhý díl otevírat nebudu.
Hvězdy dávat nebudu, kniha je určitě sama o sobě fajn, za moje řazení nemůže.

Tipy na filmy a seriály podle knižní předlohy

07.04.2024

Ocenění knihy (1)

1997 - Locus Awards (Best Fantasy Novel)

Kniha Hra o trůny 1 v seznamech

v Přečtených2 477x