Pivovarnictví přehled
Ladislav Chládek
Pivo se začalo pravděpodobně vyrábět již před desetitisíci lety v Mezopotámii. V této knize jsou popsány dějiny výroby zlatavého moku s některými zvyky a pověrami, které se k tomuto nápoji váží. Zmapovány jsou počátky organizovaného vaření piva v klášterních pivovarech, zejména v Čechách, popsán vznik měšťanských pivovarů v nově zakládaných českých královských městech, činnost právovárečných měšťanů a jejich boj se šlechtou o várečné právo. Uveden je rovněž vývoj strojního zařízení pivovarů od středověkého, manuálně ovládaného pivovaru, až k současným moderním provozům a technologiím výroby našeho národního nápoje.... celý text
Můj komentář
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pivovarnictví. Přihlašte se a napište ho.
Nové komentáře (1)
Související novinky (0)
Zatím zde není žádná související novinka.
Citáty z knihy (0)
Zatím zde není žádný citát z knihy.
Kniha Pivovarnictví v seznamech
v Přečtených | 2x |
v Doporučených | 1x |
v Knihotéce | 5x |
v Chystám se číst | 2x |
Pro všechny ty, kdo se chtějí o pivě a vaření piva dozvědět víc a chtějí proniknout do tajů tohoto lahodného nápoje, jenž nemusí být nutně tak fádní a chuťově nezajímavý, jak se nám některé převážně velkokapacitní pivovary snaží, svými povětšinou dost nezajímavými a často i ve výrobě šizenými pivy, neustále dokazovat. Pivo je chuťově a typově stejně pestré jako víno a především u nás v ČR si zaslouží jeho konzumace náležitou pozornost, což nutně neznamená vypít 10 a víc piv na posezení, ale třeba jen jedno, ale Ale;-)