Druhá planeta smrti přehled
Harry Harrison
Planety smrti série
Dobrodruh a hráč, Jason dinAlt, se neplánovaně ocitl na neznámé, bezejmenné planetě. Brzy zjistí, že zde civilizace zdegenerovala takovým způsobem, že stroje a technologie jsou předměty náboženského uctívání. Jednolivé rody si žárlivě střeží své, nyní již kusé, vědomosti, a pro získání technologie jiného rodu jsou ochotny rozpoutat krvavou válku. A teď se objevil člověk, jehož znalosti jsou klíčem k ovládnutí celé planety… ... celý text
Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: 2001 , Fantom PrintOriginální název:
Deathworld Two, 1964
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Druhá planeta smrti. Přihlašte se a napište ho.
První díl byl lepší, ale tahle dovolenková jednohubka taky nebyla špatná. Dost jsem se u toho nasmála :-) Jinak Jason teda válel, je to prostě hrdina, co si poradí v každé situaci.
“V tvém životě je místo pouze pro jednu ženu. Pro mě.” :D
Kniha Druhá planeta smrti v seznamech
1995 | Na západ od ráje |
2001 | Kladivo a kříž |
1991 | Druhá planeta smrti |
1995 | Ocelová krysa |
1999 | Zima v ráji |
První planeta smrti mě hrozně překvapila. Hlavně tím, jak zábavné sci-fi akční béčko to je na úkor datumu vzniku. No a po přečtení druhého dílu musím říct, že tady v té sérii se muselo za ta léta inspirovat tolik lidí, že na seznam několika A4 by to nestačilo. Vlastně víte, že je to sci-fi, ale zároveň se děj odehrává někde u nějakých takřka pralidí otrokářů se svými pravidly, kde si hlavní ranař Jason dinAlt užije a zároveň se u toho upřímně nasmějete, hlavně v interakci s jeho parťákem Mikahem. Za mě absolutní spokojenost.