Ples u vévodkyně přehled
Martina Monošová
Tajemství, nečekaná láska, intriky, ženský půvab a mužské rytířství – píše se rok 1531 a na francouzském zámečku Anet se za dramatických okolností objeví mlčenlivá kráska. Její příchod zasáhne do života majitelky zámku i celého dvora. Záhadná dívka je v ohrožení života, o své minulosti nesmí prozradit ani slovo, a proto předstírá němotu. Kam se poděl hrdinný rytíř, který ji zachránil před bandity? Co se stalo s jejími vzácnými klenoty? A kým ve skutečnosti neznámá žena je? Příběh plný tajemství se začíná rozplétat… Úspěšná romanticko-historická sága slovenské spisovatelky Martiny Monošové se představuje českým čtenářům.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ples u vévodkyně. Přihlašte se a napište ho.
Čtení bylo odpočinkové a příjemné , i když zápletka byla trochu trhlá, ale jako odpočinkové čtení, úžasné
Byl to příjemný příběh, ale něco mi tam chybělo. Kniha končí naprosto otevřeným koncem, což mě tedy nepotěšilo.
Vychází Pohřbené kosti, Musím tě zradit a další knižní novinky (38. týden)
18.09.2022
Kniha Ples u vévodkyně v seznamech
16. století Francie historické romance
2014 | Lekce z nenávisti |
2016 | Hvězdy nad Amsterdamem |
2021 | Vlaštovky ve větru |
2018 | Ples u vojvodkyne |
2019 | Rytierova druhá šanca |
Historicky román s detektivní zápletkou je obrovské sousto, za kterým stojí spousta práce několika lidí. Tady, bohužel vynaložené úsilí neodpovídá kvalitě výsledku. Knížka má krásnou obálku, spoustu věrohodných údajů a přesto jsem při čtení měla pocit přežvykování suché slámy ( ne ze bych to někdy zkoušela ).
Příběhu zoufale chybí šmrc, spád, napětí, prostě něco, co by zlepšilo čtivost. Škoda. Mohl to být super začátek výborné historické série.