Po stopách kostky cukru v Dačicích - O jednom světovém prvenství přehled
Bohumír Smutný
O tom, za jakých okolností a proč došlo právě v tomto koutě Českomoravské vrchoviny k založení řepného cukrovaru, ač je oblast spíše vhodná pro pěstování brambor a proč následně vznikla rafinerie na zpracování cukru, v níž byl vyroben první kostkový cukr na světě, přináší informace podložené studiem archivních pramenů, tato knížka. Kapitoly: Začátky v Kostelním Vydří, Založení a počátky rafinerie cukru v Dačicích, Rafinerie za Radova vedení a rozšíření výroby, Výrobna cukrovinek a čokolády v Dačicích, Radův vynález kostkovaného cukru a jeho výroba, Rafinace řepného cukru a nová společnost, Radův odchod z Dačic, Epilog v provozu rafinerie a její zánik.... celý text
Můj komentář
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Po stopách kostky cukru v Dačicích - O jednom světovém prvenství. Přihlašte se a napište ho.
Nové komentáře (0)
Zatím zde není žádný komentář.
Související novinky (0)
Zatím zde není žádná související novinka.
Citáty z knihy (0)
Zatím zde není žádný citát z knihy.
Kniha Po stopách kostky cukru v Dačicích - O jednom světovém prvenství v seznamech
v Přečtených | 1x |
Autorovy další knížky
1990 | Staré Hobzí 1190–1990 |
2013 | Po stopách kostky cukru v Dačicích - O jednom světovém prvenství |
2000 | 100 let místní dráhy Kostelec - Třešť - Telč: 1898 - 1998 |