Pod kupolou přehled

Pod kupolou
https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/50636/pod-kupolou.jpg 4 2384 2384

Čo sa to stalo v mestečku Chester’s Mill? Aká záhadná sila uväznila jeho obyvateľov pod neviditeľný zvon, cez ktorý nepreniknú ani najmodernejšie počítačom riadené rakety? Na tieto otázky márne hľadajú odpovede najväčšie kapacity americkej i svetovej vedy. Obyvatelia Chester’s Millu však riešia predovšetkým problém, ako prežiť. Pod záhadnou bariérou, ktorú všetci nazývajú prosto Kupola, čas plynie akosi rýchlejšie, ľudské vášne vybuchujú prudšie, smrť je brutálnejšia a zlu sa darí ako nikdy predtým. Majú ľudia, uväznení a ostro sledovaní celým svetom, vôbec šancu?... celý text

Literatura světová Horory Sci-fi
Vydáno: , Ikar (SK)

Under the Dome, 2009

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pod kupolou. Přihlašte se a napište ho.

Jaroushek
16.12.2024 5 z 5

Parádní jízda, která mě nenechala vydechnout až do konce. Už od začátku, kdy zaklapne kupole, je jasné, že King tady upustil uzdu fantazii a to je moc dobře. Značný počet postav není vůbec na škodu a člověk se v nich brzy orientuje bez potíží. Velkým pozitivem je, že velký (možná i větší?) prostor dostávají záporné postavy, což je skvělé, protože ve spoustě knih jsou jen do počtu.
Kniha mě donutila přemýšlet, jak by to asi vypadalo tady v místě mého bydliště, kdyby se stala podobná událost. S kým bych se pod onou kupolí ocitl a jak dlouho by trvalo, než by přestala platit základní pravidla.
Největší obavu jsem měl z toho, jaké bude vysvětlení, což pořád beru jako slabší část knihy, ale pořád jasný plný počet.

klmonkaa
02.12.2024 5 z 5

Túto knihu som začala čítať na dovolenke na Gréckom ostrove Kos, mala som ju pri svojej posteli jedno augustové ráno, kedy sme sa s dcérou zobudili na zemetrasenie o sile 5,8, odvtedy vždy, keď mám tú knihu v ruke, nemrazí ma len z toho deja a z hromady nespravodlivostí, ktoré sa v danom mestečku diali, ale aj z tej kupoly a všetkého, čo spôsobila. Väčšina postáv mi bola veľmi sympatická a ich osudy mi neboli ľahostajné.

olle3
07.11.2024 2 z 5

U Kinga je rozvláčný styl součást zážitku, ale v tomto případě mě prostě za límec nedokázala chytnout jediná postava. Navíc už to bylo v Simpsonech

Osudný okamžik, Jen my dva a další knižní novinky (28. týden)

09.07.2023

Knižní novinky (2. - 15. července)

02.07.2018

Kniha Pod kupolou v seznamech