Sekáč přehled
C.K. McDonnell (p)
Upíři neexistují. To ví každý. Proto je značně nemilé, když se různě po Manchesteru najednou začnou objevovat… Nikdo z toho nemá radost. Ani Zakladatelé, tajná organizace, kterou měli upíři coby alegorie původně reprezentovat, ani Kmen, lidé obdaření magickými schopnostmi, kteří si chtějí jen nerušeně žít vlastní život. A už vůbec ne obyvatelé Manchesteru, protože vražedné řádění takové alegorie utržené ze řetězu opravdu není nic příjemného. Někdo musí hodně rychle zasáhnout – a kdo jiný by to měl být než redakce Podivné doby! Ne že by neměli svých starostí dost. Redaktorka Hana se právě vrátila po rozvodovém řízení a hned se dozvídá, že se kdosi pokouší unést jistého člena jejich týmu. Šéfredaktor Vincent Banecroft by se sice rád s leckým ze své družiny rozloučil, ale nesnese představu, že se ho tu někdo snaží obrat – jde o princip. Když k tomu připočteme prekérní situaci s nefunkční koupelnou, dluhy z hazardu, zcela nový způsob používání vulgarit a jistého inspektora, získáme další hektický týden v životě novinové redakce, která se zavázala informovat o pravdě, s níž nikdo jiný nechce mít nic společného.... celý text
Literatura světová Horory Pro děti a mládež
Vydáno: 2024 , FobosOriginální název:
This Charming Man, 2022
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Sekáč. Přihlašte se a napište ho.
Když pracujete v týdeníku, jenž se zabývá paranormálními jevy v Londýně a jeho okolí, neznamená to ještě, že jim sami musíte věřit. Pro redakci Podivné doby se však ty nejdivočejší sny staly skutečností, když odhalila odvrácenou stranu reality, plnou monster, bájných stvoření a… překvapivě upírů. Teď se navíc zdá, že se kvůli tomu redaktorů snaží někdo (nebo něco) zbavit. A protože nejlepší obrana je bodnutí lžící do ledvin, vytáhnou proti paranormálnímu šmejdu tu nejšpinavější zbraň ze všech – bulvární novinařinu!
Irský stand-up komik a televizní scenárista C. K. McDonnell (vlastní jménem Caimh McDonnell) pokračuje ve fantaskní komedii, v níž se skupina nesourodých hrdinů snaží vyrovnat se skutečností, že svět je ovládán magickými entitami. Sekáč je urban fantasy dovedně střižená černou komedií, přičemž je právě tak dobrá, jaké jsou vaše zkušenosti z redaktorského prostředí. A jestli žádné nemáte, můžete si o tomhle nejbláznivějším zaměstnání ze všech udělat zcela konkrétní představu.
Sejdeme se u jezera, Odvážná rozhodnutí a další knižní novinky (37. týden)
08.09.2024
Kniha Sekáč v seznamech
2019 | Muž bez tváře |
2019 | Den, který nikdy nepřijde |
2020 | Poslední objednávky |
2023 | Podivná doba |
2024 | Sekáč |
Už v momentě, kdy jsem dočítala Podivnou dobu vyšel tento navazující kousek, který v ničem nezklamal. Plynulé navázání, kdy si členové redakce ani nestihli pořádně vydechnout a jsou v tom po uši zase. Konec byl na můj vkus docela rychlý, ale přiznejme si, že zde nejde ani tak o zápletku jako o způsob, jakým se s ní postavy perou po svém a jaký bizár cestou potkají. Skvost. :D