Podpaľačka přehled

Podpaľačka
https://www.databazeknih.cz/img/books/empty_bmid.jpg 4 1429 1429

Andrew a jeho žena Vicky sa počas štúdia ako dobrovoľníci zúčastnili na pokusoch, pri ktorých im podali údajne neškodnú drogu a následne sa podrobili psychologickým testom. V skutočnosti im vstrekli oveľa nebezpečnejšiu látku, novoobjavený syntetický hormón, ktorý radikálne ovplyvnil ich osobnosť a zanechal na nich vážne následky. Časť ľudí podrobených pokusom sa zbláznila, časť zomrela, časť získala telepatické, prípadne telekinetické schopnosti. U Vicky sa tieto novonadobudnuté vlastnosti prejavili v menšej miere, zato Andrew získal schopnosť mentálnej dominancie a ich osemročná dcéra Charlie „dar pyrokinézy“ – ovládania ohňa. Špeciálna spravodajská služba DSI sa usiluje využiť tieto schopnosti na vojenské účely, a tak sa Andrew a jeho rodina ocitajú na úteku. Nájsť bezpečné miesto nebude jednoduché.... celý text

Toto vydání knihy ještě není v prodeji. Má být od 31.03.2025
Literatura světová Horory Romány
Bude vydáno: , Ikar (SK)

Firestarter, 1980

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Podpaľačka. Přihlašte se a napište ho.

petr_
28.12.2024 4 z 5

Vlastně je to moje první kniha Kinga, ale téma mi přišlo ne úplně originální a možná proto jsem měl pocit, že se děj trochu vleče.

Maanna
15.12.2024 5 z 5

Silnou stránkou této knihy pro mne byly postavy, které mne dokázaly vtáhnout do děje a kterým jsem mohla fandit. Ráda jsem i za konec. Byla to taková napínavá pohádka a zároveň ve mne vyvolávala mírné znepokojení, jestli by něco z toho nakonec nemohlo být i reálné.

Murlock77
02.11.2024 4 z 5

Nejdřív jsem myslel, že dám románu tři hvězdičky, protože mě nějak nedokázal vtáhnout. Nicméně jsem se nakonec začetl a musím říct, že finále celého příběhu je pro Kingovy fanoušky skvost. I pasáže, ve kterých se na první pohled nic moc neděje, jsou ve skutečnosti plné napětí, které je postupně budováno, aby si čtenář užil řádný závěrečný Armagedon.
80 %

Rivalové, Jen čas ukáže a dalších 70 knižních tipů (15. týden)

10.04.2022

Knižní novinky (36. týden)

05.09.2021

Kniha Podpaľačka v seznamech