Podpaľačka přehled
Stephen King
Andrew a jeho žena Vicky sa počas štúdia ako dobrovoľníci zúčastnili na pokusoch, pri ktorých im podali údajne neškodnú drogu a následne sa podrobili psychologickým testom. V skutočnosti im vstrekli oveľa nebezpečnejšiu látku, novoobjavený syntetický hormón, ktorý radikálne ovplyvnil ich osobnosť a zanechal na nich vážne následky. Časť ľudí podrobených pokusom sa zbláznila, časť zomrela, časť získala telepatické, prípadne telekinetické schopnosti. U Vicky sa tieto novonadobudnuté vlastnosti prejavili v menšej miere, zato Andrew získal schopnosť mentálnej dominancie a ich osemročná dcéra Charlie „dar pyrokinézy“ – ovládania ohňa. Špeciálna spravodajská služba DSI sa usiluje využiť tieto schopnosti na vojenské účely, a tak sa Andrew a jeho rodina ocitajú na úteku. Nájsť bezpečné miesto nebude jednoduché.... celý text
Literatura světová Horory Romány
Bude vydáno: 2025 , Ikar (SK)Originální název:
Firestarter, 1980
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Podpaľačka. Přihlašte se a napište ho.
Silnou stránkou této knihy pro mne byly postavy, které mne dokázaly vtáhnout do děje a kterým jsem mohla fandit. Ráda jsem i za konec. Byla to taková napínavá pohádka a zároveň ve mne vyvolávala mírné znepokojení, jestli by něco z toho nakonec nemohlo být i reálné.
Nejdřív jsem myslel, že dám románu tři hvězdičky, protože mě nějak nedokázal vtáhnout. Nicméně jsem se nakonec začetl a musím říct, že finále celého příběhu je pro Kingovy fanoušky skvost. I pasáže, ve kterých se na první pohled nic moc neděje, jsou ve skutečnosti plné napětí, které je postupně budováno, aby si čtenář užil řádný závěrečný Armagedon.
80 %
Rivalové, Jen čas ukáže a dalších 70 knižních tipů (15. týden)
10.04.2022
Knižní novinky (36. týden)
05.09.2021
Kniha Podpaľačka v seznamech
v Přečtených | 2 098x |
Vlastně je to moje první kniha Kinga, ale téma mi přišlo ne úplně originální a možná proto jsem měl pocit, že se děj trochu vleče.