Pohádka přehled

Pohádka
https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/507743/bmid_pohadka-mVC-507743.jpg 4 953 953

Charlie Reade vypadá jako obyčejný středoškolák, ale už toho má dost za sebou, život se s ním rozhodně nemazlil: máma mu umřela při autonehodě, z táty se stal alkoholik. Ve svých sedmnácti Charlie potkává Howarda Bowditche, samotáře z domu na vysokém kopci. Na zahradě za domem stojí zamčená kůlna, z níž se linou příšerné zvuky. Pan Bowditch umírá a Charlie zjišťuje, že mu dům odkázal – spolu s tajemstvím, které bude zatraceně těžkým břemenem. V kůlně je totiž portál do jiného světa. Ten jiný svět je v ohrožení a spolu s ním i ten náš. V paralelním vesmíru jsou honosné paláce s vysokými věžemi, zatuchlé podzemní kobky a magické hodiny, které umějí vrátit čas.... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Beta-Dobrovský

Fairy Tale, 2022

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pohádka. Přihlašte se a napište ho.

Witchann
včera 4.5 z 5

Tak tohle obsáhlé vyprávění jsem si vychutnala od prvního do posledního slova. Tu noblesní lehkost, s jakou mě Mistr King vtáhl do života Charlieho Readea, můžu jen obdivovat. Na první pohled jednoduchý, ale o to působivější a překvapivě košatý příběh s postavami, které na stránkách doslova ožívají, s mnoha odkazy na většinou notoricky známé pohádky, jež mě přiměly se nostalgicky usmívat.
Bavilo mě to, napínalo, rozčilovalo i dojalo.
Tým Šárlí+Ráďa navždy.

TonkaG
předevčírem 5 z 5

Pištu Kráľa (Stephena Kinga) proste milujem. Som šťastná, že je taký plodný. Je to proste Kráľ, či už ide o horor, detektívku alebo rozprávku.
Nesklamal ani v tejto knihe.

Timkim
01.01.2025 4 z 5

Teď už vím, že Stephen se mistr, ať už se jedná o horrory, thrillery ale i pohádky.
Reálná část příběhu pro mě byla lepší, napínavější, Howarda jsem si vlastně i oblíbil...dědka jednoho nerudného... :-D
V jiném světě to už taková hitparáda nebyla, takový průměr, občas záživné, občas nuda...celek dobrý, ale kdyby se vše odehrávalo v real světě bylo by to za plno. 83%

100 nejčtenějších knih roku 2024

27.12.2024

100 nejčtenějších knih roku 2023

27.12.2023

10 nejčtenějších knih (září)

15.09.2023

Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.

V životě nikdy nevíte, kdy se pod vámi otevřou padací dveře.

Nejsi už otrávený a unavený z toho, jak jsi otrávený a unavený?

Fascinace zlatem je něco úplně jiného než jeho peněžní hodnota.

Více citátů z knihy najdete u autora.

Kniha Pohádka v seznamech

v Přečtených1 151x