Pohádky o Malé tlusté víle přehled

Pohádky o Malé tlusté víle
https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/137417/pohadky-o-male-tluste-vile-137417.jpg 4 30 30

Malá tlustá víla, Špinavý zajíc, kocour Šroubováček, Nastydlá rybička, Prasisko, Trpasl, Panáče, Pardynka a Knedlík. Podivuhodný svět hraček ožívá v dětském pokojíčku, aby prožíval hry a hříčky s češtinou nebo s logikou. Dobrodružství se často odehrávají na komickém jazykovém základě /kupříkladu postavička "Trpasl", trpící nedostatečným vzrůstem, se v jedné kapitole pře o význam slov "musíme ještě uvážit", když jde o délkové míry, a trvá na změně věty na "musíme ještě uměřit", jindy se učí vyslovovat "r" podle pohádky "O vrku a Karkurce".../ Hračky parodují některé lidské vlastnosti, jiné si samy vytvářejí a dovádějí jejich důsledky ad absurdum. Vše ale nakonec dobře dopadá díky Malé tlusté víle, která svou inteligencí ční nad ostatní, i když neví, zda pojmenovat svou levou nožičku Růženka a pravou Vlasta nebo naopak. Autor, který v roce 2007 obdržel Zlatou stuhy IBBY za užití nonsensu v dětské poezii, tentokrát úspěšně přenesl svou dovednost do dětské prózy. Zátiší z hraček vtipně zkomponoval Petr Nikl.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pohádky o Malé tlusté víle. Přihlašte se a napište ho.

muchomurka
30.10.2024 3 z 5

Já se na knížku hrozně moc těšila, měla jsem očekávání, jak to bude vtipné a velký zážitek. A co muselo logicky přijít, když to nebylo to, co jsem čekala - zklamání. Jako nápad fajn, hrátky s jazykem super. Ale bylo jich nějak málo. A asi to chtělo nějaký úvod do děje. Moc se mi také nelíbily ilustrace a jména postav. Ale je pravda, že Bambulka s tím problém neměla a čtení ji bavilo.
No, je mi líto, že jsem si ji koupila. Stačilo půjčit z knihovny.

dasa6360
04.07.2024 4 z 5

Když máte malé děti a plně vnímáte jejich pestrý svět, samy vám ukážou cestu k rozmanitým příběhům. Stačí jim naslouchat a nechat se vést. Právě díky tomu vznikly také Pohádky o Malé tlusté víle – pohádky plné nonsensu i ponaučení, kde hračky parodují některé lidské vlastnosti. Obdivuji hru s jazykem i naladění se na dětskou duši.

P.S.: Největší miláček je stejně Šroubováček, kterého je třeba hodně hladit a říkat mu hezká slovíčka. Případně ho promazat šunkou od kosti a mlékem, aby dobře fungoval. :)

LukasB.453
21.04.2023 5 z 5

vtipné pohádky pro děti od pěti do sto devíti let. v autorské audioverzi na společné cesty autem) vždy zajistilo společný ryk celé rodiny.

Kniha Pohádky o Malé tlusté víle v seznamech