Pohádky pro zlobivé bagry přehled
Petr Stančík
Milá bagřátka, znáte pohádku o nenasytném bagrovi? Nebo o tom, jak Jeřáb, Míchačka a Lejzroň pomáhali bagřevici získat nevěstu? Případně o špindírovi jménem Karborund, co si nečistil zuby na lopatě, a díky tomu získal krásnou chalífovu dceru? Chcete se dozvědět, jak to dopadlo s bagrem, co dělal bugr a brajgl? Přečtěte si tuhle parádní knížku! Pohádky v ní jsou jako dělané pro všechny neposedné bagry, holčičky i kluky, co se rádi zasmějí i pobaví. Po takových vyprávěních budete mít samé krásné, legrační a veselé sny. Tak teď už uklidit písek, umýt drapák, vyčistit lopatu a spát! Svižné a vtipné příběhy Petra Stančíka pro děti od 6 let ilustrovala Galina Miklínová.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pohádky pro zlobivé bagry. Přihlašte se a napište ho.
Cet jsem dobry pohadky spatny pohadky ale nic z toho me nedrasalo tolik jako tohle. Ja ty pohadky vylozene nenavidim. Syn ma rad bagry tak to s nim asi doctu ale pak to mam chut spalit. A hlavne varovat vsechny aby to nekupovali kvuli hezkymu obalu a popisku na zadni strane ktery vubec neodpovida tomu jaka ta knizka je. Vubec treba nechapu pro koho to je. Jsou tam ruzny vyrazy ktery deti vubec nemuzou chapat nedavaj jim zadnej smysl a me v naprosty vetsine pripadu vadily. A hlavne co ma byt poselstvi tech pohadek? Tam bud nic neni nebo tam je neco ze bych byl radsi aby to tam vubec nebylo. Sileny.
Kladně lze hodnotit ilustrace, které jsou netradiční, a zejména dnešním dětem se určitě budou líbit, mají komiksovou formu. Trochu na rozpacích jsem z pojetí, které vlastně pouze kopíruje tradiční pohádky. Vyvažuje to humor, který je svérázný, ale u dětí funguje a také hra s jazykem a tradičními obraty. Občas mi to přišlo trochu nafouknutá bublina, knížka pro knížku, ale děti potěší a pobaví a rodiče vlastně taky, tak proč ne. Společně se zasmát nad knížkou je vlastně něco, co si zaslouží všechny hvězdičky.
Kniha Pohádky pro zlobivé bagry v seznamech
v Mé knihovně | 1x |
2014 | Mlýn na mumie |
2021 | Pravomil aneb Ohlušující promlčení |
2016 | Andělí vejce |
2017 | H₂O a tajná vodní mise |
2008 | Pérák |
Dětské knihy většinou nečtu, ale díky semináři o dětské literatuře si teď trošku rozšiřuji obzory. Bohužel tohle pro mě nebyla ta nejlepší první volba.
V knize najdeme pohádky, které už známe, jen přepracované do "bagrové" podoby.
Přemýšlela jsem, co si dětský čtenář z této knihy odnáší. Mně v hlavě utkvěly hlavně ničivé zásahy do přírody, ubližování zvířatům a občas i dost nevhodná slova.
Ale pozitivní je, že když si nevyčistíte zuby, dostanete princeznu a království k tomu!