Poklad v Striebornom jazere přehled

Poklad v Striebornom jazere
https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/121780/bmid_poklad-v-striebornom-jazere-kXh-121780.jpg 4 531 531

Jeden z nejslavnějších příběhů z Divokého západu, jehož hrdiny jsou mimo jiných Vinnetou, Old Shatterhand, Old Firehand, Hobble Frank, tetička Drollová, farmář Butler s dcerou Ellen, Dlouhý Davy a Tlustý Jemmy, ale také proradný vůdce banditů Cornel a nebezpeční Utahové ... Vychází v nezkráceném vydání. 66-038-68

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Poklad v Striebornom jazere. Přihlašte se a napište ho.

martianekk
16.12.2024 4 z 5

Poklad na Stříbrném jezeře je klasika Karla Maye. Nesmrtelná kniha stejně jako filmové zpracování.

Josh
27.09.2024 5 z 5

Hned poté co byla kniha v dětství pod stromečkem mne od ní nikdo nemohl odtrhnout. Její modrý obal a bílé písmo se vrylo do paměti. Nevím, kdy šel poprvé film v kinech ani v TV, ale co si pamatuji vždy jsme ho sledovali s nostalgií. Až návrat po letech ke klasice - knize - byl překvapivý kolik toho film tak nějak - logicky - vynechal. Až bude zase v TV bude laťka díky originálu vysoko, ale kouzlo "mayovky" nepomíjí!

85098211
16.08.2023 5 z 5

Knihu jsem poprvé (a zatím naposledy) četla před zhruba třiceti pěti lety ve slovenštině, protože jiné vydání tenkrát nebylo k sehnání. Až teď jsem se rozhodla, že bych se mohla k příběhu vrátit a zkusit, jak na mne zapůsobí nyní, tedy v dospělém věku ;-). No a tentokrát ovšem musím otevřeně přiznat, že jsem až tak úplně nadšená nebyla. Tempo vyprávění je tak trochu rozvláčné, hlavně v první části knihy. Navíc jsem měla docela problém se zorientovat v jednotlivých postavách, ze kterých jsem znala (snad) jen Old Firehanda. Ostatní, jako například Vinnetou nebo Old Shatterhand, se totiž na scéně objeví až o hodně později. Dále je zde tetka Drollová, poměrně podivná osůbka, u které ale musím ocenit, že má dobrý humor a je (nejen) pro každou legraci ;-). Pokud jde o obsah knihy, podrobněji se rozepisovat nebudu, protože se jedná o notoricky známý příběh, který ale jinak je fakt vynikající ;-). Film jsem samozřejmě viděla opakovaně také a podle mého názoru je dokonce o něco lepší než jeho knižní předloha. Ve finále však i zde hodnotím plným počtem, mimo jiné z nostalgie ;-). Ale také proto, že si to autor a jeho kniha zaslouží, protože takovéto dobrodružné romány už v dnešní době nevznikají - i když je to obrovská škoda...

Kniha Poklad v Striebornom jazere v seznamech