Poklad ve Stříbrném jezeře II. přehled

Poklad ve Stříbrném jezeře II.
https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/158977/bmid_poklad-ve-stribrnem-jezere-ii-65c8843cc517e.jpg 4 539 539

Jeden z nejslavnějších příběhů z Divokého západu, jehož hrdiny jsou mimo jiných Vinnetou, Old Shatterhand, Old Firehand, Hobble Frank, tetička Drollová, farmář Butler s dcerou Ellen, Dlouhý Davy a Tlustý Jemmy, ale také proradný vůdce banditů Cornel a nebezpeční Utahové ... Vychází v nezkráceném vydání.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Poklad ve Stříbrném jezeře II.. Přihlašte se a napište ho.

Hradčiatko
21.01.2025 5 z 5

Čítala som na liečení, keď som mala tak 14 rokov, mali sme tam miniatúrnu knižnicu (jedna skriňa), ale pretože okrem mňa tam boli len deti vekovo pod 10 rokov, čítala som jednu vec za druhou. Okúzlilo, zabavilo na celé hodiny, ani sa mi nechcelo robiť nič iné, len ležať na posteli a prežívať tie dobrodružstvá. Užila som si čítanie a stále mám hlboko v spomienkach tie stovky slaných tyčiniek, čo som k tomu schrúmala a kúpelnú deku s mačkou, akou sa prikrývali zastlané postele :)

Isew
06.01.2025 3.5 z 5

Filmy natočené podle knižní předlohy jsou většinou mnohem horší než kniha. Tohle je jedna z mála výjimek. I když, popravdě řečeno, z knihy si filmaři vzali snad jen název a ten také upravili. Moc mě bavila tetka Drollová. Indiáni (konkrétně jeden indiánský kmen) zde nebyli vylíčeni jen jako oběti, ale jako podlí a zákeřní lidé, kteří si upraví i přísahu a vykouření dýmky míru tak, aby si dokázali ospravedlnit další podlý útok. Objevení ložiska stříbra mě nebavilo. Proč zálesáci musí těžit drahé kovy? Vůbec to nesedí k jejich stylu života. Ten konec mi připomínal strýčka Skrblíka, který když viděl dolary, tak mu v očičkách zablikal $.

martianekk
16.12.2024 4 z 5

Poklad na Stříbrném jezeře je klasika Karla Maye. Nesmrtelná kniha stejně jako filmové zpracování.

Kniha Poklad ve Stříbrném jezeře II. v seznamech

v Mé knihovně332x