Polámané kosti přehled
Angela Marsons
Případy Kim Stoneové / D.I. Kim Stone série
Zavraždená prostitútka a opustené dieťa. Dva nálezy počas jednej zimnej noci, ktoré odštartujú ďalšie náročné vyšetrovanie detektívky Kim Stonovej. Ďalšie, ktoré ju prinúti čeliť traumám z detstva. V krátkom čase sa nájdu aj mŕtvoly iných troch dievčat, ktoré poskytovali sexuálne služby na ulici. Úroveň násilia pri každej vražde stúpa. Kim a jej kolegovia pochopia, že prvé úmrtie nebolo iba náhodným útokom, ale dielom zvráteného sériového vraha vykorisťujúceho bezbranné duše. Popritom stále pátrajú po žene, ktorá nechala na policajnej stanici bábätko. Skutok sprvu považujú za prejav zúfalstva, no v skutočnosti má oveľa brutálnejšie pozadie. Prípady zavedú detektívku do sveta zneužívania ľudí a novodobého otrokárstva. Kim sa pritom musí vyrovnávat’ s vlastnou minulost’ou a odkrývanie šokujúcich tajomstiev ju takmer stojí život.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: 2020 , Ikar (SK)Originální název:
Broken Bones, 2017
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Polámané kosti. Přihlašte se a napište ho.
Angela opäť nesklamala a Kim takisto.
Začíname zľahka - jeden hod ženy zo strechy domu a jedno bábätko nájdené pri policajnej stanici.
Čo s čím súvisí a ako a či vôbec?
Po vtipnej scéne Kim a bábätka sa však vrháme na tvrdú realitu obchodu s bielym mäsom, migrantmi na čierno v neľudských podmienkach a prostitúcii.
Tento diel vo mne spúšťal rôzne pocity - smutok nad tým ako sa k tomu ženy dostali, nespravodlivosť, obrovský hnev, nechutenstvo a nakoniec obrovska vďačnosť a zimormiavky.
Pacilo sa mi, že Angela nam nenútene pripominala i predchádzajúce časti a mne tak perfektne oživila všetkých tych blaznov čo uz pochytala.
Teším sa na ďalšiu časť
Knižní novinky (7. týden)
08.02.2020
10 nejprodávanějších eknih (červen)
03.07.2019
10 právě čtených knih podle uživatelů (červen)
16.06.2019
Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.
Kniha Polámané kosti v seznamech
v Přečtených | 2 057x |
detektivní a krimi romány anglická literatura prostituce přistěhovalci, imigranti
2016 | Němý křik |
2017 | Tichá modlitba |
2016 | Ďábelské hry |
2017 | Otevřený hrob |
2019 | Skryté karty |
Ne ne, není to tak dobré, jak to u Angely Marsons (většinou) bývá. Tentokrát to moc nedrží pohromadě a postavy jsou skicovitě jednoduché, těžko věřit jejim motivacím, hodně to drhne. Vypadá to, že Angela tento příběh (vlastně dva, protože jsou tam do sebe propletená dvě nesouvisející vyšetřování) ušila hodně narychlo, tipnul bych tak během tří čtyř víkendů. A je to poznat, nečetlo se mi to tak dobře, jako jiné knížky série.
Přesto jde ale pořád o nadprůměr bežné detektivní produkce a autorka pochopitelně zůstává jednou z mých oblíbených...