Pomluva přehled
Rosa Ventrella
Teresa a Angelina jsou dvě sestry, které nemůžou být odlišnější. Jedna jemná, plachá a tichá, druhá živá a zvídavá. Jsme na začátku čtyřicátých let minulého století na italském jihu v Apulii. Kraji stejně tak krásném, jako chudém. Obyčejní venkované svádějí marný boj s bohatou šlechtou, která je vykořisťuje. Když otec odejde od rodiny do války, matka Caterina zůstane sama s krásnými dcerami a dává se do služeb bohatého barona. Od té doby se do osudu celé rodiny jako jed vpíjí hanba a pomluvy a drží se jí jako klíště. Ostuda se ještě více prohlubuje, když se Angelina zamiluje do baronova syna a uteče z domu. Silný příběh o hanbě jedné rodiny se prolíná s dějinami Itálie a je podpořen vynikajícím evokativním a sugestivním psaním.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pomluva. Přihlašte se a napište ho.
Knížka se mi moc líbila, byla přesně taková, jakou jsem ji čekala. Pro mě i se spoustou situací k zamyšlení.
Krásný příběh sesterství s velkým vnitřním napětím na pozadí dramatických dějin a společenských zvratů. Ne nepodobné duchu Eleny Ferrante.
Knižní novinky (37. týden)
12.09.2021
Kniha Pomluva v seznamech
Krásně napsaná kniha, plná emocí, vášní a nádherných obrazů, ale taky lidské malosti, zoufalství a bídy. Přečteno jedním dechem.