Posedlost přehled

Posedlost
https://www.databazeknih.cz/img/books/95_/95979/posedlost-95979.jpg 3 69 69

Sarah je premiantka a bezproblémová dívka ze středostavovské rodiny. Až do dne, kdy jí do života vstoupí Daniel Carr, učitel angličtiny a vzorný otec rodiny. Spojuje je obdiv k Shakespearovi a... sex. Sex plný násilí. Probudí se v nich bestie, která brzy ovládne nejen jejich těla, ale i jejich mysli, životy. A když pak Daniel náhle ze Sářina života zmizí, upne se Sarah k sebezničující snaze jej najít, získat zpátky anebo nahradit. Fyzická vášeň se stává posedlostí a hledání lásky přerůstá v otázku života či smrti. Při snaze zkrotit tu bestii v sobě samé trpí Sářino okolí, trpí Daniel a ze všech nejvíc trpí ona. Skandální téma milostného poměru žačky s učitelem není pro mladou australskou autorku Emily Maguirovou samoúčelné, je prostředkem k dokreslení možných povah sexu, autoritářství, závislosti a posedlosti. Ukazuje, jak jedno setkání či jediný okamžik dokáže změnit celý život.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Víkend

Taming the Beast, 2004

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Posedlost. Přihlašte se a napište ho.

evismaior
20.09.2023 3 z 5

(SPOILER) 55% - Při čtení jsem to měla tak napůl - chvíli mi ten styl psaní přišel jako takový správně s nadhledem, chvíli mi zas přišel moc odosobněný. Chvíli mi ten angličtinář s manželkou a dětmi přišel jako chlápek, který měl vlastně smůlu, když po 20 letech věrného manželství poznal svoji Nemesis, která mu ten život dost převrátila naruby - a i jsem ho litovala - a pak zase autorka zařídila, že jsem ho začala považovat za manipulativního násilnického pedofila - a to i přesto, že nepřestal hlavní hrdinku milovat a vrátil se pro ni pak i jako pro dospělou. No a nejvíc rozpolcená jsem byla u Sarah - chvíli mi jí bylo líto a říkala jsem si, že vlastně za její destruktivní přístup k životu mohou především její chladní rodiče, chvíli mi zas připadala zajímavá a chytrá a především nepostrádající integritu (netajila se tím, že ona má sex ráda, ale zas se s upřímným zájmem ptala "a proč ty po mně vlastně vyjíždíš, když máš přítelkyni?"), chvíli bych ji zas nakopala za to, jak dokázala ničit všechny kolem sebe, a to i hodné lidi, kteří by za ni pomalu dýchali. Sarah a Daniel si zkrátka neměli nic moc co vyčítat, ta posedlost byla vzájemná - to zas bylo takové upřímné. I když jinak to prostě celé bylo dost úchylné.

ViktorieMars
19.09.2021 3 z 5

Kniha se četla velmi dobře a zaujala mě hned na začátku, jakmile šlo o vztah mladičké studentky a výrazně staršího profesora. Četla se parádně až do konce navzdory tomu, že to násilí a promiskuita není něco, pro co bych měla pochopení. Podruhé si knihu nejspíš nepřečtu, ale nebyla to ztráta času.

dooky
08.04.2021 4 z 5

Po přečtení jsem byla celkem zaskočená. Na můj vkus až přespříliš bolesti, násilí, poruch chování a deprese. Nicméně příběh mě vtáhl, přečteno během pár hodin. Jen nevím, zda se budu někdy chtít ke knize vrátit, většinou podobné příběhy nevyhledávám. Přečtení však ani v nejmenším nelituji.

Kniha Posedlost v seznamech

Autorovy knížky