Poslední na řadě přehled

Poslední na řadě
https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/521087/bmid_posledni-na-rade-64de07b250e2f.jpg 4 196 196

Temný thriller z mýty opředeného ostrova od autorky Dokonalé detektivní série. Daleko od skotského pobřeží se nachází ostrov Mull, mezi jehož obyvateli stále koluje řada pověr. Clarkovi se sem vydávají hledat nový život, když však jejich dcera zmizí, narážejí jen na lhostejnost místních. Rodiče si tedy najmou kanadskou soukromou vyšetřovatelku Sadie Levesqueovou. Ta už se setkala s ledasčím, po objevení brutálně zavražděné dívky v útrobách jeskyně ale zažije šok. Během vyšetřování se probouzí dávné mýty, legendy a pohanské rituály. Kam až bude Sadie při hledání vraha ochotná zajít?... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Kniha Zlín

The Last Girl To Die, 2022

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Poslední na řadě. Přihlašte se a napište ho.

VasnivaCtenarka
31.10.2024 4 z 5

Helen Fieldsová se řadí k jedné z mých nejoblíbenějších současných autorek. Jak by taky ne- její naprosto brilantně propracovaná knižní série Inspektor Luc Callanach si zasluhuje vyzdvihnout snad až do samotných nebes. Co si budeme povídat – s touto sérií milovníci thrillerů a napětí rozhodně nesáhnout vedle!

Na příběhu z malého skotského ostrova Mull jsem si, díky spolupráci s Audiotékou, smlsla v audiopodobě. A rozhodně to byla skvělá volba.

Dojmy z příběhu jsem měla zpočátku lehce rozpačité. Po sérii Inspektor Luc Callanach jsem čekala opravdu stejnou úroveň, na kterou jsem byla zvyklá. Musím přiznat, že tento příběh mi přišel od autorky trošku slabší, ale rozhodně ne špatný. Jen se nemůžu ubránit srovnávání.

Nejvíce mě autorka překvapila koncem. Zodpovědně můžu říci, že takový konec jsem ještě nikdy dříve nečetla a byl pro mě…. snad až lehce šokující. Takže pokud máte chuť si poslechnout/přečíst netradiční zakončení příběhu – Poslední na řadě vás určitě nezklame.

Audiotéce musím také pochválit výběr interpreta. Pavlína Hejcmanová se poslouchala opravdu moc hezky a její hlas mne snad ještě více spolu se zvukovým doprovodem ponořil do temnoty a odlehlosti ostrova Mull.

Nakladatelství Voxi odvedlo moc hezkou práci a 13 hodin a 30 minut mi zpříjemňovalo procházky se spícím miminkem. Dokonce jsem se tu a tam podezřívavě otáčela za sebe, abych se ujistila, že mne nikdo nesleduje. Takový jsem měla pocit při poslechu. Bylo to opravdu chvílemi (nechci říct strašidelné) napínavé.

Směle doporučuji Já jsem si poslech užila a jsem si jistá, že i vám se bude líbit.

Eva0057
15.10.2024 4 z 5

Poslechnuto. Skvěle namluveno Pavlínou Hejcmanovou. Dobře se to poslouchalo a celkem se mi to líbilo. Konec byl hodně překvapivý a to mě přimělo o příběhu přemýšlet v širších souvislostech. Nakonec mám z příběhu divný pocit, protože to celé vedlo k dalším úmrtím a tragédiím, které se nemusely stát, kdyby…... Jinak na „dokonalou serii“ to zdaleka nemá.

Jíťa307
14.09.2024

Děj se odehrával na skotském ostrově Mull, kde se přistěhovalým Američanům ztratila dospívající dcera Adriana. Rodiče si pozvali z Kanady Sedie, která měla bohaté zkušenosti s hledáním zmizelých teenagerů. Samozřejmě místní policii se její pátrání nelíbilo a jak to šlo, škodili ji. Díky Sedie se začala objevovat i další neobjasněná úmrtí. Za nejdůležitější považuji odhalení toho, že se dívky již po staletí věnují čarodějnictví. Autorka vylíčila uzavřenost a depresi obyvatel ostrova. Opět nezklamala s popisem prostředí a přírody. Podle mého názoru byl závěr opravdu nečekaný, přesto doporučuji. Kdo zná serii „Dokonalá“ je toto dílo trochu jiné dílko, přestože se zde vyskytují některé vedlejší postavy. Poslechnuto jako audiokniha se skvělou interpretkou Pavlínou Hejcmanovou.

Tajemství domu Thornů, Botanik a další knižní novinky (41. týden)

08.10.2023

Ocenění knihy (1)

2000 - Pulitzerova cena

Kniha Poslední na řadě v seznamech

Helen Fields
britská, 1969