Poslední poklona Sherlocka Holmese přehled
Arthur Conan Doyle
![Poslední poklona Sherlocka Holmese Poslední poklona Sherlocka Holmese](https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/213833/mid_posledni-poklona-sherlocka-holmese-V7A-213833.png?v=1601710725)
Příběhy Sherlocka Holmese série
Paní Hudsonová měla Sherlocka Holmese velmi ráda. Je sice pravda, že tento svérázný nájemník leckdy bytnou překvapil svými zvláštními zvyklostmi a ještě zvláštnějšími návštěvami, ale platil vždy královsky a navíc se k ženám choval jako opravdový britský gentleman. Doktora Watsona vcelku nepřekvapilo, když za ním jednoho dne přiběhla se slzami na krajíčku a naříkala, že její skvělý nájemník nejpravděpodobněji umírá. Holmesův nerozlučný přítel neváhal a vypravil se za detektivem. Tam ho čekala šokující zpráva. Sherlock onemocněl nemocí chudých rozšířenou hlavně na Sumatře. Tato choroba se přenáší dotekem a je smrtelná…... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Povídky
Vydáno: 2014 , OmegaOriginální název:
His Last Bow, 1927
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Poslední poklona Sherlocka Holmese. Přihlašte se a napište ho.
![SirJohny81 SirJohny81](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Poslechnuto jako audiokniha
Moooc prima - sentimentální setkání s dokonalým detektivem...
![LaCucaracha LaCucaracha](https://www.databazeknih.cz/img/users/18_/188687/m_lacucaracha.jpg?v=1731752827)
![2 z 5 2 z 5](img/content/ratings/2.png)
Vím, že jde o klasiku, ale tohle bylo vážně dost slabé. Samotné případy a zápletky jsou v podstatě dost primitivní a ani často nejsou nijak zvlášť propracované, hlavně aby se Sherlock blýskl svými dedukcemi, neboť to je to, oč tu běží. A rozuzlení spočívající v tom, že byl použit jakýsi strašlivý jed z jakési neznámé rostliny, kterou nezná nikdo než Indiáni... no asi takhle, Adéla ještě nevečeřela je aspoň vtipná, tohle se tváří jako děsivý příběh a ne, nefunguje to. Ostatní nejsou o moc lepší. Docela mě to zklamalo, ale asi má Doyle i lepší kousky, což už ovšem nemám chuť zjišťovat. Navíc se obávám, že ani ty už dneska asi moc neobstojí.
Kniha Poslední poklona Sherlocka Holmese v seznamech
1982 | ![]() |
1971 | ![]() |
1987 | ![]() |
Mám vydání z roku 2001 - Academia,
a obsahuje pouze 8 povídek, ne 20, jak je zde uvedeno.
Povídky znám, ale to je právě to, člověk je čte / vidí / slyší opakovaně, ale nikdy ho to nepřestane bavit.
Zbožňuji je.