Poslední z Tudorovců přehled

Poslední z Tudorovců
https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/455046/bmid_posledni-z-tudorovcu-xKt-455046.jpeg 4 26 26

„Smiř se se smrtí,“ napsala své mladší sestře Jane Greyová, když za otcovu touhu po moci zaplatila životem. Jenže Katherine na smrt vůbec nepomýšlí, je přece mladá a zamilovaná. Její těhotenství prozradí, že se tajně vdala, a skončí uvězněná v Toweru. A pak je tu Mary, nejmladší a opomíjená. Co se stane, bude-li vzdorovat své sestřenici, tvrdé a neúprosné královně Alžbětě?... celý text

Literatura světová Historické romány
Vydáno: ekniha , Alpress
Originální název:

The Last Tudor, 2017


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Poslední z Tudorovců. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (7)

irousek9
10.07.2024 3 z 5

Jsem ráda, že jsem tuto knihu přečetla, ale myslím, že zrovna o těchto méně známých osobách to možná šlo napsat i lépe a zajímavěji.

Borntobike
22.07.2023 3 z 5

Kniha mne příliš nezaujala. Zachycuje divnou dobu. Divné lidi. Královna Kateřina je popisována jako krutá a nevypočitatelná osoba, doslova nesnesitelná. Sestry Greyovi jsou vykresleny jako politováníhodné osoby. Avšak Jana jako bigotní vcelku nesympatická žena. Lidi u dvora jsou pokrytci závislí na panovnici. Nejsympatičtější byl pan Hubička.


lapagerie
29.04.2022 3 z 5

Byla jsem celkem zvědavá, jak se autorka popere se sestrami Greyovými. Část zabývající se Janou mě otrávila. Jana na mě působila jako nafrněná, bigotní (i když nevím, zda se dá slovo bigotní spojit s protestantismem), citově chladná a ctižádostivá. Přitom byla víceméně obětí politických úkladů svých rodičů. Byla velmi vzdělaná, velmi inteligentní a silně nábožensky založená. Nemyslím, že by se chovala tak, jak bylo v knize popsáno. Daleko víc mi povahově sedí v románu od Alison Weir (Nevinná zrádkyně). Části o Kateřině a Marii byly už čtivější a uvěřitelnější. Škoda, že o tělesně postižené Marii ve skutečnosti nevíme tolik, musela to být odvážná ženička.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (40. týden)

27.09.2020


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Poslední z Tudorovců v seznamech

v Přečtených34x
ve Čtenářské výzvě4x
v Doporučených2x
v Knihotéce80x
v Chystám se číst33x
v Chci si koupit12x